אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

חטיפי בליני

פנקייקס קטנים עם שני סוגי רטבים, שירכיבו לכם ארוחה קצת אחרת

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 13/10/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1/2 כוס חלב
1/2 כוס מים
1 ביצה גדולה
1 כוס קמח
1 כפית מלח
1 כפית שמן

רוטב 1

1 פלפל אדום
5 פטריות שמפיניון
1 כפית שמן
1/2 כפית אבקת מרק
מלח, פלפל לבן
1 כפית קמח
3 כפות מים

רוטב 2

1 עגבנייה
1/2 בצל
פלפל שאטה גרוס

אופן ההכנה:

1 טורפים יחד את כל חומרי הבלילה ומניחים בצד עד שהרטבים מוכנים.

2 מכינים את הרוטב הראשון: קוצצים את הפלפלים והפטריות לקוביות קטנות, מטגנים את הפלפלים בכפית שמן, מתבלים ומוסיפים את הפטריות.

3 מוסיפים מים וקמח לעיבוי, ומורידים מהאש.

4 לרוטב השני: מגררים לתוך קערה את העגבנייה והבצל, ומוסיפים פלפל שאטה ומלח.

5 מרססים במחבת מעט שמן, ומוזגים את הבלילה לפי הגודל הרצוי – עיגולים קטנטנים שאוכלים בביס, או בלילה בגודל המחבת כולה. מטגנים כדקה מכל צד ומוציאים לנייר סופח. ניתן להוסיף מעט פפריקה למחצית מהבלילה, לקבלת צבע אדמדם.

6 מסדרים על צלחת הגשה את הבליני, מוסיפים כפית מכל רוטב ומגישים.