חטיפי בליני
פנקייקס קטנים עם שני סוגי רטבים, שירכיבו לכם ארוחה קצת אחרת
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
1/2 כוס חלב
1/2 כוס מים
1 ביצה גדולה
1 כוס קמח
1 כפית מלח
1 כפית שמן
רוטב 1
1 פלפל אדום
5 פטריות שמפיניון
1 כפית שמן
1/2 כפית אבקת מרק
מלח, פלפל לבן
1 כפית קמח
3 כפות מים
רוטב 2
1 עגבנייה
1/2 בצל
פלפל שאטה גרוס
אופן ההכנה:
1 טורפים יחד את כל חומרי הבלילה ומניחים בצד עד שהרטבים מוכנים.
2 מכינים את הרוטב הראשון: קוצצים את הפלפלים והפטריות לקוביות קטנות, מטגנים את הפלפלים בכפית שמן, מתבלים ומוסיפים את הפטריות.
3 מוסיפים מים וקמח לעיבוי, ומורידים מהאש.
4 לרוטב השני: מגררים לתוך קערה את העגבנייה והבצל, ומוסיפים פלפל שאטה ומלח.
5 מרססים במחבת מעט שמן, ומוזגים את הבלילה לפי הגודל הרצוי – עיגולים קטנטנים שאוכלים בביס, או בלילה בגודל המחבת כולה. מטגנים כדקה מכל צד ומוציאים לנייר סופח. ניתן להוסיף מעט פפריקה למחצית מהבלילה, לקבלת צבע אדמדם.
6 מסדרים על צלחת הגשה את הבליני, מוסיפים כפית מכל רוטב ומגישים.