צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
מאפינס תירס וגבינה
מאפים קטנטנים וטעימים להפליא עם תירס, גבינת גאודה ושמנת חמוצה, שיתחסלו עוד לפני שיספיקו להתקרר. ואתם יודעים מה הכי כיף? להכין אותם עם תירס טרי
יוסי שטרית | mako אוכל
| פורסם 08/01/15
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (10 מנות):
400 גרם גרגירי תירס טרי (גרגירים מ-5 קלחים)
¼ כוס קמח
½ כפית אבקת אפייה
2 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה
100 גרם גאודה מגורדת
מלח
אופן ההכנה:
1 חולטים את גרגירי התירס בסיר עם מי מלח רותחים למשך 5 דקות. מוציאים ומקררים.
2 מערבבים בקערה את הקמח ואבקת האפייה.
3 בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם שאר החומרים.
4 מוסיפים את תערובת הקמח לקערת הביצים, ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
5 יוצקים את התערובת לתבניות שקעים משומנות ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-15 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
המתכון באדיבות שף יוסי שטרית ממסעדת Kitchen Market