אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

המבורגר פטריות

המבורגר עסיסי, בריא, צמחוני ודל שומן תוצרת בית שגם קרניבורים אוהבים

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 06/08/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

להמבורגר:

2 בצלים קצוצים דק

כף שמן לטיגון הבצל, ועוד לטיגון ההמבורגרים

500 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות

350 גרם פטריות פורטבלו חתוכות לפרוסות

2 שיני שום קצוצות

300 גרם טופו מגורר גס

2 ביצים

3 כפות פרורי לחם

מלח ופלפל שחור

להגשה:

לחמניות המבורגר

1 בצל סגול פרוס לפרוסות

עגבנייה חתוכה לפרוסות

חסה

מלפפון חמוץ פרוס דק

מיונז, חרדל או קטשופ

אופן ההכנה:

1 במחבת רחבה מטגנים עם כף שמן את הבצל כ-5 דקות, עד שהוא הופך שקוף.

2 מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-5-8 דקות עד שהן שזופות. מוסיפים את השום, מערבבים, מתבלים במלח ופלפל ומעבירים למסננת. משאירים אותן כ-15 דקות עד שיגירו את נוזליהן.

3 טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים להן את הטופו, מערבבים ומוסיפים את תערובת הפטריות ואת פירורי הלחם. במידה והתערובת יבשה מדי מוסיפים עוד ביצה אחת.

4 מחממים מחבת עם מעט שמן, מניחים עליה רינג ממתכת ויוצקים לתוכו חלק מהתערובת (בגודל ההמבורגר שתרצו). מוציאים את הרינג ומטגנים כ-3 דקות מכל צד. במידה ואין לכם רינג, יוצרים קציצות בגודל של המבורגר בעזרת ידיים מעט רטובות, משטחים אותן מעט ומטגנים כ-3 דקות מכל צד.

5 מגישים בתוך לחמנייה, עם ירקות ורטבים.

*המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!