אוכל
צילום׃ אינה שנדר, mako אוכל

כרוב כבוש ביתי

חתיכות של כרוב, גזר וסלרי פריכים: המתכון הזה לכרוב כבוש חרפרף וטעים הולך לסגור לכם הרבה פינות - הוא מושלם לנשנוש לצד כל מנה ואידיאלי לליווי המשקה של הערב, אבל אם אתם כמונו - אתם תזללו אותו ישר מהצנצנת

אינה שנדר | mako אוכל | פורסם 08/01/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 519 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כרוב

2 גזרים

ראש שום

2 מקלות סלרי

1 פלפל ירוק חריף 

מיץ מלימון אחד

חצי כוס חומץ

רבע כוס שמן צמחי (לא זית)

8 כוסות מים חמים

8 כפיות מלח גס

אופן ההכנה:

1 מורידים את העלים החיצוניים של הכרוב, שוטפים אותו וחותכים לחתיכות גסות.

2 מקלפים את הגזרים ופורסים דק.

עוד מתכונים ב-10 דקות

3 שוטפים את השום וחותכים לחתיכות גסות (אפשר להשאיר עם הקליפה).

4 שוטפים את הסלרי וחותכים אותו לחתיכות בינוניות.

5 שוטפים את הפלפל החריף ופורסים (עם הגרעינים).

חמוצים כרוב כבוש (צילום: אינה שנדר, mako אוכל)
חמוצים כרוב כבוש|צילום: אינה שנדר, mako אוכל

6 מניחים הכל בקערה הכי גדולה שיש לכם, מוסיפים את מיץ הלימון, השמן והחומץ. מערבבים את המים החמים עם המלח הגס ומוזגים לקערה.

7 לשים את הירקות עם הנוזלים (מומלץ לעשות זאת עם כפפות חד פעמיות).

8 מעבירים את הירקות לצנצנת נקייה, ומוסיפים את הנוזלים שנותרו בקערה הגדולה כך שיכסו את הירקות.

9 משאירים את הצנצנת בחוץ למשך לילה ובבוקר מעבירים למקרר. ממתינים 3-4 ימים, וזוללים.

חמוצים כרוב כבוש (צילום: אינה שנדר, mako אוכל)
משתזפים בשמש|צילום: אינה שנדר, mako אוכל

המתכון פורסם לראשונה ב-2018