אוכל

סיגרים ממולאים בפירה

אם יש לכם במקרר שאריות פירה - מושלם. אם לא - מכינים צ'יק צ'ק. אז נכון שלא מדובר בסופר פוד, אבל הציפוי הפריך והמילוי הנימוח הם שילוב מסוכן שאנחנו לפחות, לא מסוגלים לעמוד בפניו

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 01/10/24 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-15 יחידות:

15 עלי סיגר מופשרים לפי הוראות יצרן

4 תפוחי אדמה

בצל

חופן פטרוזיליה

מלח

פלפל שחור

לסגירת הסיגרים:

2 כפות מים וכף קמח

להגשה:

גביע שמנת חמוצה (200 גרם)

בצל ירוק

אופן ההכנה:

>> מתכונים לראש השנה

1 מכינים את המלית: מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים במים כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים. 

2 בינתיים קוצצים את הבצל ומטגנים ב-2 כפות שמן עד לקרמול. 

3 כשתפוחי האדמה מוכנים, מסננים אותם מהמים ומועכים לפירה במרקם חלק. מוסיפים את הבצל המטוגן, קוצצים את הפטרוזיליה, מוסיפים ומערבבים הכל ביחד. 

4 מחממים במחבת שמן לטיגון יחסית עמוק. 

5 מכינים את הסיגרים: מערבבים 2 כפות מים וכף מים (מריחה על עלי הסיגר ל"סגירה" לפני הטיגון). מניחים בתחת כל עלה/דף 2 כפות מלית לאורך, מגלגלים ומברישים מתערובת הקמח והמים לסגירה סופית (כמו בסרטון). 

6 מטגנים כל סיגר כ-2 דקות מכל צד ומעבירים לקריספר/צלחת מרופדת בנייר סופג. 

7 מכינים מטבל: קוצצים בצל ירוק ומערבבים עם שמנת חמוצה. 

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

ביס פריך (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
ביס פריך|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!