אוכל
צילום׃ שרון ברקוביץ, ברקו מייד

שקשוקה טורטייה

שוב תקופה מאתגרת בפתח, אז דאגנו למתכון מהסוג שבא לעשות שמח: שקשוקה אישית עם רוטב מעולה וגבינות, שנאפית בתנור בתוך קערת טורטייה. עשרים דקות עבודה, ויאללה, אפשר להתחיל לתלוש ולנגב

שרון ברקוביץ | ברקו מייד | פורסם 13/09/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

עגבנייה בשלה בינונית

2 שיני שום מקולפות

שמינית כפית פפריקה מתוקה (אפשר מעושנת/חריפה)

קמצוץ מלח גס

4 כפות מחית עגבניות /עגבניות מרוסקות (מבקבוק זכוכית/שימורים, לא הקטנים המרוכזים)

רבע כפית פלפל ירוק חריף קצוץ

מעט שמן זית לשימון

טורטייה

פרוסת גבינה צהובה מכל סוג

ביצה

כף גבינה בולגרית

מעט פטרוזיליה לקישוט מעל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-150 מעלות במצב אפייה מלמעלה ומלמטה.

2 חותכים את העגבנייה לקוביות ומניחים בקערה קטנה.

>> מתכונים לראש השנה

3 מוסיפים לקערה את שיני השום, הפפריקה והמלח ומערבבים.

4 מכניסים את הקערה למיקרוגל ל-2 דקות, או עד שהשום מתרכך לגמרי (דוקרים עם סכין ואם יש התנגדות אז מחזירים לעוד 30 שניות במיקרוגל).

5 בעזרת מזלג מועכים את שיני השום וקוביות העגבנייה יחד.

6 מוסיפים את מחית העגבניות או העגבניות המרוסקות והפלפל החריף ומערבבים היטב.

7 בקערה אחרת, עם תחתית שטוחה ושמתאימה לתנור, שופכים מעט שמן זית.

8 לוקחים את הטורטייה ומצמידים לקערה, כאשר את ה"עודפים" מקפלים פנימה בעדינות כך שייווצר מעין חלל באמצע הטורטייה.

9 מניחים כמה רצועות של גבינה צהובה בתחתית ומעליהן יוצקים את תערובת העגבניות שהכנו.

10 שוברים ביצה במרכז ומניחים עוד כמה רצועות גבינה צהובה (להשתדל לא על הביצה). 

11 מפוררים מעל גבינה בולגרית.

12 מכניסים לתנור למשך 25 דקות, או עד שהביצה נוזלית במידה שאתם אוהבים אותה.

לעוד סרטונים של מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית חפשו את BERKO MADE בפייסבוק או באינסטגרם

בתאבון