אוכל
צילום׃ בועז לביא, ifeel

נודלס חצילים ועוף

רוצים להרשים את המשפחה עם מוקפץ כמו במסעדה? זה המתכון בשבילכם. יאללה, תנו בראש

דניאל זך | ifeel | פורסם 17/10/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

100 גרם אטריות ביצים יבשות

100 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות

1 ביצה

1 כף קורנפלור

1/2 כוס חציל בינוני, קלוף וחתוך לקוביות

לטמפורה:

1 ביצה, טרופה

2 כפות קמח

2 כפות קורנפלור

1/2 כוס מים

להקפצה:

3 כפות שמן סויה לטיגון

1 בצל קטן, פרוס

1 פלפל אדום, פרוס

3 שיני שום, פרוסות

לרוטב מוניקה-סצ'ואן:

2 כפות רוטב סויה

2 כפות סאקה

1 כף רוטב פטריות שיטאקה

1 כף רוטב הויסין

1 כף רוטב סויה מתוקה

1 כף סוכר

1 בצל ירוק, פרוס דק

אופן ההכנה:

1 מבשלים את אטריות הביצים בסיר עם מים רותחים במשך 3 דקות ומסננים. האטריות צריכות להיות כמעט רכות לחלוטין.

2 מניחים בקערה את רצועות העוף, מוסיפים את הביצה והקורנפלור, מערבבים היטב ומשהים במשך 5 דקות. מבשלים את רצועות העוף במים רותחים במשך 3 דקות ומניחים בצד. הפעולה מלבינה את העוף, מרככת אותו ומכינה אותו להקפצה, אך אינה הכרחית.

3 מערבבים את תערובת הטמפורה, טובלים בה את קוביות החצילים ומטגנים אותן. לחלופין – אפשר לקמח את קוביות החצילים בקורנפלור ולטגנן.

4 מחממים ווק על אש גדולה, מוזגים מעט שמן סויה ומוסיפים מיד את הבצל, שיני השום והפלפל. מקפיצים עד השחמה קלה, מוסיפים את העוף, האטריות, החציל ואת כל מרכיבי רוטב המוניקה-סצ'ואן למעט הסוכר. מקפיצים כ-1-½1 דקות, מוסיפים את הסוכר ומקפיצים במשך דקה נוספת.

5 מעבירים לצלחת עמוקה ומקשטים בבצל ירוק.

>> כל הכללים למוקפץ המושלם

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מסעדת אסיה מוניקה, הרקון 2 מתחם שרונים הוד השרון, טל' 09-7465353