אוכל
צילום׃ MARIA TOUTOUDAKI, Istock

כיכר חצילים וירקות קלויים

מתכון צמחוני מיוחד, בריאותי ועשיר בטעמים

| טבע הריפוי | פורסם 30/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי כוס יוגורט 0% שומן
חצי כפית חרדל דיז'יון
חציל (במשקל 500 גרם) פרוס לעיגולים בעובי סנטימטר
2 פלפלים ירוקים
עגבניה פרוסה לעיגולים בעובי סנטימטר
חצי בצל פרוס לעיגולים בעובי סנטימטר
200 גרם פטריות שמפניון פרוסות בעובי סנטימטר
באגט מחיטה מלאה
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

אוהבי שום יכולים לקלות שיני שום יחד עם החצילים. כששיני השום מתרככות, סוחטים את הבשר מתוך הקליפה ומורחים על הבאגט לפני שמורחים את רוטב היוגורט. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ') טורפים את היוגורט עם החרדל בקערה קטנה ומכניסים למקרר. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומסדרים עליה את פרוסות הירקות בשכבה אחת (אם יש צורך, משתמשים בשתי תבניות) קולים את הירקות בתנור במשך 30 דקות, עד שיהיו רכים אך לא יבשים. חוצים את הבאגט לאורכו, בלי להפריד לגמרי את החצאים. מורחים כל צד ברוטב היוגורט. ממלאים את החתך בירקות הקלויים ובוזקים מעט מלח. סוגרים וחותכים את הבאגט ל 4 כריכים.