צילום׃ כפיר חרבי, mako אוכל
פולנטה מתירס טרי
דייסת תירס מעולה בהכנה ביתית, שאפשר להגיש עם פטריות צלויות, רוטב עגניות, גבינת פרמזן או סתם כך לבד
יוסי שטרית | mako אוכל
| פורסם 11/05/13
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
גרגרי תירס מגולחים מ-5 קלחים
מלח
פלפל שחור
4 כפות חמאה (60 גרם)
3 כפות פרמזן
אופן ההכנה:
1 מכניסים את גרגירי התירס לסיר ומכסים במים.
2 מתבלים ומבשלים על אש בינונית עד שהגרגרים מתרככים (כשהתירס טרי זה לוקח דקות בודדות).
3 מסננים, ושומרים את מי הבישול.
4 טוחנים את התירס בבלנדר ומוסיפים בכל פעם מעט ממי הבישול, עד לקבלת תערובת סמיכה.
5 מעבירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש בינונית עד שהתערובת סמיכה מאוד וחלקה. מוסיפים בהדרגה ותוך ערבוב מתמיד את החמאה, ומורידים מהאש.
6 מוסיפים תוך ערבוב את הפרמזן, מתקנים תיבול ומגישים.
המתכון באדיבות שוק הנמל - Kitchen market
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!