אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

מוסקה מגולגלת

כבדה לכם המוסקה המסורתית, עם כל השכבות והרביכה מלמעלה? נסו את המתכון הזה - שיש בו את כל מה שמוסקה טובה צריכה, בלי לקפוץ מעל הפופיק. אנחנו קנינו

לינה אלעזר | mako אוכל | פורסם 02/08/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 91 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 חצילים לפחות

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

חציל קלוי, קצוץ

שמן לטיגון

פלפל שחור

מלח

2 ביצים (לפחות)

מעט סוכר

ציר עוף או מים

עגבנייה פרוסה לחצאים

אופן ההכנה:

1 פורסים את החצילים לאורך, לפרוסות בעובי של אצבע. טורפים ביצה אחת, מושחים את פרוסות החציל בביצה הטרופה ומטגנים עד שהפרוסות שחומות משני הצדדים. אם ביצה אחת לא מספיקה, פותחים עוד אחת. אין צורך להמליח את החצילים מראש.

2 מטגנים את הבשר במחבת עם שמן עד שהוא משחים. מוסיפים את החציל הקלוי הקצוץ, פלפל שחור ומלח ומערבבים. מסירים מהאש. כשהתערובת מתקררת מעט, מוסיפים ביצה אחת ומערבבים.

3 מתחילים למלא את החצילים: זורים מעט סוכר ומלח על פרוסות החצילים (כדי להוציא את המרירות ולתת טעם). מניחים כל פרוסה לאורך, מניחים מעט מילוי בשר על הצד הצר של החציל, ומגלגלים. מניחים בתבנית עם שוליים כשהצד של ה"תפר" כלפי מטה, כדי שלא ייפתחו. על כל חציל מניחים חצי פרוסה של עגבנייה.

4 יוצקים מעט מים או ציר עוף (כרבע כוס, לא יותר) על החצילים המגולגלים ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכחצי שעה, עד שהעגבניות מתרככות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!