אוכל
צילום׃ דן לב, הבית של שי-לי, הוצאת ידיעות ספרים

נודלס ירקות צבעוני

נודלס בגרסה אסיאתית לייט שמותאמת במיוחד לילדים, עם רוטב מתקתק ועדין והרבה ירקות בריאים וצבעוניים, במרקם ידידותי ונמס בפה

שי-לי ליפא | הבית של שי-לי, הוצאת ידיעות ספרים | פורסם 20/09/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 121 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

200 גרם נודלס

1 ראש ברוקולי בינוני, מפורק לפרחים קטנים

2 כפות שמן קנולה

1 פלפל אדום גדול, חתוך לרצועות דקות

1 גזר גדול, חתוך למקלות דקים

1 כוס רצועות כרוב דקות

1 שן שום, קצוצה גס

3 כפות רוטב סויה

1 כף גדושה קטשופ

1 כף דבש

1 כפית שמן שומשום קלוי

1 כף שומשום (לא חובה)

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מוסיפים נודלס ומבשלים 2 דקות פחות ממה שכתוב על האריזה.

2 מוסיפים ברוקולי ומבשלים עוד כ-2 דקות, עד שהנודלס מוכנים והברוקולי חלוט. שוטפים במים קרים ומסננים היטב.

3 מחממים ווק או מחבת גדולה על אש גבוהה. מוסיפים שמן קנולה, פלפל, גזר, כרוב ושום ומקפיצים 3-2 דקות, עד שהירקות מתחילים להתרכך.

4 מוסיפים את שאר החומרים ומקפיצים כ-2 דקות נוספות, למיזוג הטעמים. טועמים ומתקנים תיבול.

* גיוון: לנודלס מעט פיקנטיים, מחליפים את הקטשופ ברוטב צ'ילי מתוק.

* טיפ: חותכים את כל הירקות מראש, כדי שיהיו מוכנים להקפצה הזריזה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!