אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

גרנולה מיוחדת לילדים

גרנולה טעימה ובריאה שילדים אוהבים, בלי ממתיקים מלאכותיים ושאר "מזיקים" הנמצאים בגרנולה הקנויה

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 31/07/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

התערובת הראשונה:

3 כוסות שיבולת שועל גסה

1/2 כוס שומשום

1/4 כוס שבבי קוקוס (לא חובה)

מעט קינמון

1/2 כוס מים

1/2 כוס סילאן

2 כפות שמן קנולה או שמן קוקוס מומס

התערובת השנייה:

1 כוס פצפוצי קינואה או פצפוצי אורז מלא

1/2 כוס פירות יבשים (שילוב של צימוקים שחורים, חמוציות ואוכמניות מיובשות)

2 כפות סובין שיבולת שועל (לא חובה, תוספת לילדים שלא אוכלים הרבה סיבים תזונתיים בתזונה שלהם)

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה גדולה את שיבולת השועל עם השומשום, הקוקוס והקינמון.

2 מערבבים בקערית קטנה את המים עם השמן והסילאן ומוזגים לתוך הקערה. מערבבים היטב את כל המרכיבים.

3 מחממים תנור לחום נמוך (160 מעלות), ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. משטחים את התערובת על התבנית ואופים במשך כ-30 דקות עד שהיא משחימה. מערבבים מדי פעם. מצננים.

4 בינתיים שוטפים ומייבשים את הקערה (או מלכלכים עוד אחת), ומערבבים בתוכה את מרכיבי התערובת השנייה. כשהתערובת הראשונה מצטננת, מערבבים את שתי התערובות יחד. שומרים בצנצנת אטומה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!