אוכל
צילום׃ mako אוכל

חביתה סופ הדרך...

זוהי חביתה מיוחדת שאשתו של אבא שלי לימדה אותי לעשות וזה היה טעים...רך רך ומתאים הן לארוחת בוקר והן לארוחת מוצ"ש עם אמא שאמרה שזה טעים והאמת עדיין לא יודעת מי לימדה אותי לעשות את זה...(;

nemo26 | מתכוני גולשים | פורסם 23/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

זה מנה לשתי אנשים:4 ביצים

1/4 כוס חלב (לא חובה)

בצל ירוק

גבינת צ'דר (הכתומה) או כל גבינה צהובה טובה (אחוז שומן גבוה)

שמן

מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה:

זה יראה בהתחלה כמו הכנה של חביתה רגילה אבל בסוף יש טוויסט שמשנה את זה לחביתה שעדיין לא טעמתם...

חותכים לפרוסות את הבצל ירוק.

מערבבים את הביצים, החלב והתבלינים.

בוזקים מעט שמן למחבת ומחממים על אש גבוהה.

כשהמחבת חמה שופכים את הביצה ויש אחרי זה את הבצל ירוק.

חותכים ביד או בסכין את פרוסות הצ'דר או הצהובה לחתיכות בינוניות ומפזרים על הבלילה שבמחבת ומחכים דקה עד שהחלק התחתון של החביתה טוגן וניתן להרימו עם מרית.

ועכשיו מגיע הטוויסט...

במקום להפוך את החביתה לצד השני כמו שתמיד עושים, הופכים רק חצי ומקפלים את החביתה וסוגרים אותה כמו כיס.

מזיזים את החביתה קצת במחבת כשהיא מקופלת ומחכים דקה או שתיים על אש קטנה, הרעיון הוא לבשל את הגבינה בתוך החביתה שתהיה רכה רכה...

הופכים את כל הכיס שוב לבדוק שכל החלק החיצוני של הכיס טוגן.

מגישים חם עם סלט ירוק וגבינה לבנה.

ניתן להוסיף לחביתה ירקות נוספים כמו פטריות או בצל רגיל אבל מה שלמעלה זה המתכון המקורי.

אז אם רציתם לשנות את ארוחת הבוקר הקבועה שלכם וקצת לגוון, הנה לכם חביתה מסוג אחר שעוד לא טעמתם...