אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

תפוחי אדמה מוקרמים וסלט עיגולים

תפוחי אדמה בשמנת ופטריות לצד סלט עיגולים משעשע - המרכיבים יחד ארוחה קלילה, משביעה וטעימה של כ-450 קלוריות בלבד

נטע בירן | mako אוכל | פורסם 31/07/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לתפוחי אדמה מוקרמים:

4 תפוחי אדמה צהובים בינוניים

1/2 מיכל שמנת מתוקה 15% שומן

2 כוסות פטריות טריות (שמפיניון, פורטבלו, יער)

חצי כפית מלח

כפית פלפל שחור

לסלט:

גזר

מלפפון (גם מלפפון גמדי יכול להתאים)

גבעול סלרי אמריקאי

1/2 סלק טרי

1/2 קולרבי

כף שמן זית

מיץ מלימון אחד

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 חותכים את הפטריות לרבעים ומסדרים בתחתית תבנית חסינת אש בגודל כ-15x20 ס"מ.

2 מבשלים בסיר עם מים רותחים את תפוחי האדמה בקליפתם עד להתרככות (כ-20 דקות). מצננים את תפוחי האדמה ומקלפים. פורסים לפרוסות ומסדרים בתבנית מעל הפטריות, כך שיחפפו אחת את השנייה.

3 שופכים את השמנת המתוקה על תפוחי האדמה ומתבלים במלח ופלפל.

4 מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לכ-30 דקות, או עד שתפוחי האדמה מקבלים צבע זהוב שחום.

5 לסלט: פורסים את הגזר, המלפפון וגבעול הסלרי לעיגולים דקים. את הסלק והקולרבי חותכים בצורת מקלות.

6 מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומגישים.

* אפשר להוסיף בצל קצוץ, לחובבים.

נטע בירן היא התזונאית של רשת הולמס פלייס

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!