אוכל
תמונת AVI׃ mako

ורניקס בנוסח קיגלה

כיסוני בצק במילוי גבינות, תמרים ואגוזים, עטופים בחמאה עם ניחוח זעתר וטובלים בדבש מתובל

שי ברנדס | מאסטר שף | פורסם 13/12/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 25 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לבצק:

2 כוסות קמח

כוס מים רותחים

ביצה

למלית:

6 תמרים

6 אגוזי ברזיל קצוצים

2 כפות ריקוטה פרסקה

2 כפות גבינת בושרון רכה

6 אגוזי מלך קצוצים

2 כפות פיסטוקים קצוצים

לחמאה המתובלת:

50 גרם חמאה

2 כפות מים

קורט מלח

ענף זעתר טרי

לדבש המתובל:

כוס דבש

מקל וניל חצוי

סרט קליפה מלימון

פלפל שאטה חריף יבש

מקל קינמון

אופן ההכנה:

1 הדבש המתובל: מחממים את הדבש ושאר מרכיביו למשך 5 דקות על אש נמוכה.

2 החמאה המתובלת: מחממים את כל החומרים 3 דקות על אש גבוהה תוך כדי ערבוב.

3 המלית: מערבבים את כל החומרי המלית.

4 הבצק: מערבבים בסיר מים רותחים וכוס קמח אחת למשך דקה. מעבירים את הבצק לקערה ומוסיפים ביצה וכוס קמח נוספת. לשים לבצק גמיש שלא נדבק לידיים. מוסיפים עוד מעט קמח אם יש צורך, עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה במקרר.

5 הכנת הוורניקס: מרדדים דק את הבצק על משטח מקומח לעובי מילימטר. קורצים עיגולים בעזרת כוס ומניחים במרכז כל עיגול כפית קטנה מהמלית. מורחים באצבע עם מעט מים חצי מעיגול הבצק ומהדקים לחצי סהר.

6 מושכים את שני קצוות הבצק אחורנית ומדביקים זה לזה ליצירת רביולי. מבשלים במים רותחים כשלוש דקות. אחרי שהם צפים מעבירים למים קרים ומסננים.

7 מניחים את הרביולי בתבנית עם נייר אפייה, מורחים בדבש המתובל ואופים 5 דקות בחום בינוני.

8 מעבירים למחבת עם החמאה המתובלת ומשם לצלחת. מעל מזלפים דבש מתובל.

* הצעת הגשה: מגישים עם פיסטוקים מקורמלים - מערבבים פיסטוקים עם מעט דבש מתובל ואופים 5 דקות בתנור.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!