אוכל
צילום׃ תומר פרת

קוגל

מאפה האטריות הפולני משתדרג עם צימוקים, פקאנים וקינמון למתיקות מעודנת

רוני מנדלמן | mako | פורסם 20/09/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 120 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

חבילת אטריות (250 גרם) ברוחב בינוני
חצי חבילת מרגרינה (100 גרם)
1 כוס סוכר
3 ביצים טרופות
100 גרם צימוקים
100 גרם פקאנים קצוצים
1 כפית קינמון
חצי כפית פלפל שחור טחון

כלים

סיר גדול להרתחה
סיר קטן להמסה
מסננת גדולה
קערה גדולה
כוס לטריפת הביצים
מזלג/מטרפה ידנית
תבנית מלבנית גדולה/פיירקס/שתי תבניות אינגליש קייק

אופן ההכנה:

1 ממלאים סיר גדול במים, ממליחים לפי הטעם ומביאים לרתיחה.

2 מכניסים את האטריות לסיר ומבשלים עד שהן כמעט רכות (הערכת זמן: 12 דקות). מוציאים ושוטפים במי ברז.

3 מסננים, ומעבירים את האטריות לקערה.

4 מכינים את הקרמל: ממיסים בסיר קטן 50 גרם מרגרינה (חצי מהכמות הכוללת). מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהוא נמס ומשחים.

5 יוצקים את הקרמל הנוזלי על האטריות ובוחשים היטב עד שהוא נספג טוב טוב. בשלב הזה, האטריות אמורות להזהיב.

6 מצננים קלות את התערובת (משהו כמו 15 דקות).

7 מוסיפים את הביצים ובוחשים היטב. מוסיפים צימוקים ואגוזי פקאן ובוחשים שוב. מוסיפים קינמון, ובוחשים.

8 מורחים את התבנית בשכבה נדיבה של מרגרינה, ומעבירים את התערובת. מפזרים את הפלפל השחור.

9 חותכים לקוביות קטנות את המרגרינה שנשארה (50 גרם) ומפזרים מלמעלה.

10 מושחים נייר אלומיניום במעט שמן (כדי שלא יידבק לקוגל), ומכסים. אופים בחום בינוני של 180 מעלות כשעה. 

* הערה: המהדרין אופים בחום נמוך (כמו חמין, משהו כמו 100 מעלות) במשך כל הלילה.