אוכל

פונדו בניחוח צרפתי

מעדן של גבינות מותכות בתיבול עדין

גיל חובב | גיל חובב מגיש:המנה של המדינה | פורסם 28/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

כוס יין לבן יבש
700 גרם תערובת גבינות צהובות (טל העמק, עמק, סקנדינבית) מגוררות
2 שיני שום חצויות
1 כפית חרדל דיז'ון חלק
אגוז מוסקט טחון
פלפל לבן טחון

אופן ההכנה:

1 מרתיחים בסיר פונדו את היין הלבן עם השום. 2. מוסיפים בחלקים את הגבינות המגוררות. מחכים בכל פעם שהגבינות תמסנה ומוסיפים את החלק הבא. 3. מוסיפים את החרדל ומתבלים בנדיבות עם אגוז מוסקט ופלפל לבן. 4. מגישים חם לשולחן מעל נר שישמור את הנוזל חם. מגישים עם מקלות בריוש, קוביות תפו"א מבושל, ברוקולי וכרובית חלוטים – טובלים בעזרת קיסם בפונדו ואוכלים. אפשר להוסיף ליד סלט ירוק רענן.