אוכל
צילום׃ travellinglight, Istock

דאל הודי

תבשיל עדשים הודי בעל איכויות מרפאות

| טבע הריפוי | פורסם 19/02/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

‏310 גרם עדשים אדומים‏
‏2 כפות גי (חמאה הודית מזוככת, ראה מתכון)‏
‏1 בצל בינוני, קצוץ דק
‏2 שיני שום‏
‏1 כפית זנגביל טרי מגורר‏
‏1 כפית כורכום טחון‏
‏1 כפית גראם מסלה (תערובת תבלינים הודית)‏
‏2 כוסות מים‏

אופן ההכנה:

מניחים את העדשים בקערה גדולה ומכסים במים. מוציאים ומרחיקים את כל החלקיקים הצפים ‏על פני המים ומסננים היטב.‏ מחממים את הגהי בסיר בינוני. מטגנים את הבצל 3 דקות או עד שהוא מתרכך. מוסיפים את השום, ‏הזנגביל והתבלינים ומאדים תוך ערבוב, דקה נוספת.‏ מוסיפים את העדשים והמים ומביאים לרתיחה. מפחיתים את עוצמת הלהבה ומבשלים על סף ‏רתיחה, תוך ערבוב מידי פעם, עד שכל המים נספגים בעדשים. יש לשים לב שהתערובת לא תשרף.‏