צילום׃ travellinglight, Istock
דאל הודי
תבשיל עדשים הודי בעל איכויות מרפאות
| טבע הריפוי
| פורסם 19/02/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
310 גרם עדשים אדומים
2 כפות גי (חמאה הודית מזוככת, ראה מתכון)
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 שיני שום
1 כפית זנגביל טרי מגורר
1 כפית כורכום טחון
1 כפית גראם מסלה (תערובת תבלינים הודית)
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
מניחים את העדשים בקערה גדולה ומכסים במים. מוציאים ומרחיקים את כל החלקיקים הצפים על פני המים ומסננים היטב. מחממים את הגהי בסיר בינוני. מטגנים את הבצל 3 דקות או עד שהוא מתרכך. מוסיפים את השום, הזנגביל והתבלינים ומאדים תוך ערבוב, דקה נוספת. מוסיפים את העדשים והמים ומביאים לרתיחה. מפחיתים את עוצמת הלהבה ומבשלים על סף רתיחה, תוך ערבוב מידי פעם, עד שכל המים נספגים בעדשים. יש לשים לב שהתערובת לא תשרף.