אוכל

שקשוקה עם במיה, עגבניות וחצילים

עונת הבמיה כבר התחילה והשווקים מלאים בתרמילים הירוקים והנפלאים האלו. השף אבי ביטון מכין מהם שקשוקה מלאה בטעמים של קיץ

אבי ביטון | מסעדת אדורה | פורסם 28/06/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

300 גרם במיה (קפואה או טרייה ונקייה)

6 ביצים

חציל בינוני, חתוך לקוביות

בצל גדול, קצוץ דק

6 כפות שמן זית

5 שיני שום

3 עגבניות, בשלות מאוד וקצוצות דק

מלח

פלפל שחור

כפית פפריקה מתוקה

3/4 כוס מים

אופן ההכנה:

1 במחבת רחבה, מטגנים את הבצל והחצילים בשמן הזית עד לשקיפות.

2 מוסיפים את השום, מטגנים כ-2 דקות ומוסיפים את העגבניות.

3 מתבלים במלח, פלפל ופפריקה, מוסיפים את המים ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה, עם כיסוי. כעבור 20 דקות מוסיפים את הבמיה ומבשלים כרבע שעה נוספת.

4 מוסיפים 6 ביצים, מכסים ומבשלים עד לדרגת העשייה הרצויה. מגישים מייד, מומלץ עם יוגורט וחלה טרייה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!