שקשוקה עם במיה, עגבניות וחצילים
עונת הבמיה כבר התחילה והשווקים מלאים בתרמילים הירוקים והנפלאים האלו. השף אבי ביטון מכין מהם שקשוקה מלאה בטעמים של קיץ
אבי ביטון | מסעדת אדורה
| פורסם 28/06/13
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
300 גרם במיה (קפואה או טרייה ונקייה)
6 ביצים
חציל בינוני, חתוך לקוביות
בצל גדול, קצוץ דק
6 כפות שמן זית
5 שיני שום
3 עגבניות, בשלות מאוד וקצוצות דק
מלח
פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
3/4 כוס מים
אופן ההכנה:
1 במחבת רחבה, מטגנים את הבצל והחצילים בשמן הזית עד לשקיפות.
2 מוסיפים את השום, מטגנים כ-2 דקות ומוסיפים את העגבניות.
3 מתבלים במלח, פלפל ופפריקה, מוסיפים את המים ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה, עם כיסוי. כעבור 20 דקות מוסיפים את הבמיה ומבשלים כרבע שעה נוספת.
4 מוסיפים 6 ביצים, מכסים ומבשלים עד לדרגת העשייה הרצויה. מגישים מייד, מומלץ עם יוגורט וחלה טרייה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!