צילום׃ Ksenia Kozlovskaya, Istock
תפוחי אדמה בתנור
תוספת פחממתית פשוטה וטעימה שהולכת עם כל ארוחה ולא משאירה אף אחד רעב
דנה רון | mako
| פורסם 27/02/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (10 מנות):
תפוחי אדמה עם קליפתם
שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח גס
2 גבעולי רוזמרין
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור מראש ל-250 מעלות על גריל (אפשר גם על אופציית תנור רגילה).
2 שוטפים היטב את תפוחי האדמה עם הקליפה וחותכים לפלחים (תפוח אדמה גדול ל-8 פלחים ותפוח אדמה קטן ל-4).
3 זולפים שמן זית, זורים בנדיבות מלח גס ופלפל גרוס ומעסים הכל טוב טוב. מניחים את הרוזמרין.
4 אופים חצי שעה, מורידים את החום ל-220 מעלות ואופים עוד כרבע שעה עד חצי שעה, עד שתפוחי האדמה שחומים.