אוכל
צילום׃ Ksenia Kozlovskaya, Istock

תפוחי אדמה בתנור

תוספת פחממתית פשוטה וטעימה שהולכת עם כל ארוחה ולא משאירה אף אחד רעב

דנה רון | mako | פורסם 27/02/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 120 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

תפוחי אדמה עם קליפתם
שמן זית
פלפל שחור גרוס
מלח גס
2 גבעולי רוזמרין

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור מראש ל-250 מעלות על גריל (אפשר גם על אופציית תנור רגילה).

2 שוטפים היטב את תפוחי האדמה עם הקליפה וחותכים לפלחים (תפוח אדמה גדול ל-8 פלחים ותפוח אדמה קטן ל-4).

3 זולפים שמן זית, זורים בנדיבות מלח גס ופלפל גרוס ומעסים הכל טוב טוב. מניחים את הרוזמרין.

4 אופים חצי שעה, מורידים את החום ל-220 מעלות ואופים עוד כרבע שעה עד חצי שעה, עד שתפוחי האדמה שחומים.