צילום׃ תמי בן דוד, קולינריא
איך מכינים שטוחים בבית?
שטוחים ביתיים ובריאים יותר ב-2 גרסאות: אחת רגילה, ואחת ללא גלוטן וסוכר. מעכשיו אפשר להכין לבד את נשנושי הבייגלה האלו
תמי בן דוד | קולינריא
| פורסם 22/03/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
400 גרם קמח (או 400 גרם קמח תמי לגרסה נטולת גלוטן)
¼ כפית שמרים יבשים
¼ כפית אבקת סודה לשתיה
1 כף סוכר (או 1 כף דקסטרוז / סוכר פירות / סוכר קנים לגרסה נטולת סוכר)
3 כפות שמן זית
½3 כוסות (840 מ"ל) מים
2 כפיות מלח
לזרייה
שומשום / זעתר / מלח
אופן ההכנה:
1 מניחים במעבד מזון את המים, השמן, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את הקמח, אבקת הסודה והשמרים ומעבדים במהירות לקבלת בלילה אחידה.
2 מעבירים את הבלילה לשקית זילוף בעלת צנתר צר (לזילוף קרם) ומזלפים טבעות קטנות על נייר אפייה. מפזרים שומשום, מלח או זעתר לפי הטעם.
3 אופים בחום גבוה של 200 מעלות למשך 22 דקות עד השחמה קלה.
4 מצננים לחלוטין ומאחסנים בקופסה אטומה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
* המתכון לקוח מהבלוג קולינריא