אוכל
צילום׃ תמי בן דוד, קולינריא

איך מכינים שטוחים בבית?

שטוחים ביתיים ובריאים יותר ב-2 גרסאות: אחת רגילה, ואחת ללא גלוטן וסוכר. מעכשיו אפשר להכין לבד את נשנושי הבייגלה האלו

תמי בן דוד | קולינריא | פורסם 22/03/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

400 גרם קמח (או 400 גרם קמח תמי לגרסה נטולת גלוטן)

¼ כפית שמרים יבשים

¼ כפית אבקת סודה לשתיה

1 כף סוכר (או 1 כף דקסטרוז / סוכר פירות / סוכר קנים לגרסה נטולת סוכר)

3 כפות שמן זית

½3 כוסות (840 מ"ל) מים

2 כפיות מלח

לזרייה

שומשום / זעתר / מלח

אופן ההכנה:

1 מניחים במעבד מזון את המים, השמן, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את הקמח, אבקת הסודה והשמרים ומעבדים במהירות לקבלת בלילה אחידה.

2 מעבירים את הבלילה לשקית זילוף בעלת צנתר צר (לזילוף קרם) ומזלפים טבעות קטנות על נייר אפייה. מפזרים שומשום, מלח או זעתר לפי הטעם.

3 אופים בחום גבוה של 200 מעלות למשך 22 דקות עד השחמה קלה.

4 מצננים לחלוטין ומאחסנים בקופסה אטומה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

* המתכון לקוח מהבלוג קולינריא