אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

ניוקי תרד וריקוטה ברוטב פלפלים

ניוקי ירוק מעולה ברוטב פלפלים משגע. חשבתם שניוקי זה סרט? תחשבו שוב. הנה קיצור הדרך שיקל לכם על החיים ויספק ניוקי איכותי

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 06/03/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.1 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בלי גלגולים התעסקויות - אנחנו נעשה ניוקי בעזרת שק זילוף. קיצור הדרך שאנחנו עושים עם בישול תפוחי האדמה במיקרוגל יקל משמעותית על תהליך ההכנה, ואת תפוחי האדמה נמעך בעזרת מכשיר ייעודי לפירה תפוחי אדמה או פשוט בפומפייה דקה.

מרכיבים :

5 תפוחי אדמה אדומים (קילו)

100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

150 גרם גבינת ריקוטה

400 גרם תרד טרי, מורתח, מסונן וקצוץ

1/2 3 כוסות קמח

2 ביצים

כפית מלח

לרוטב:

3 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ

3 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות

1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות

3-4 עגבניות, חתוכות לקוביות

3 שיני שום קצוצות

1/2 כפית סוכר

חופן בזיליקום קצוץ

מלח

פלפל שחור

1/3 כוס מים

להגשה:

גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1 מניחים את תפוחי האדמה עם הקליפה בכלי עמיד למיקרו ומבשלים אותם כ-17 דקות. במידה והם עדיין קשים מוסיפים עוד 2-3 דקות בישול. בזמן שתפוחי האדמה במיקרו מכינים את הרוטב.

2 מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים את הבצל והפלפלים ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את העגבניות והשום ומבשלים אותם כ-5 דקות. מערבבים ומוסיפים את הסוכר, הבזיליקום, התבלינים והמים. מבשלים כ-10-15 דקות על אש נמוכה.

3 כשתפוחי האדמה מוכנים, מחזיקים אותם על מגבת נקייה ומקלפים אותם בזהירות בעודם חמים. לא נותנים להם להתקרר ומיד מגררים אותם בפומפייה (או מעבירים אותם דרך המכשיר לפירה). מוסיפים את תרד, ריקוטה וביצה אחת ומערבבים. מוסיפים גם את הביצה הנוספת ומערבבים שוב (עדיף לערבב את הביצים אחת אחת, ולא במכה). מוסיפים גם קמח (מתחילים עם 3 כוסות ואם צריך מוסיפים עוד), פרמזן ומלח.

4 לשים את הבצק בעדינות ולא יותר מידי, אם מרגיש שחסר לו מעט קמח אז מוסיפים כף אחת בכל פעם (אפשר להוסיף עד 4 כוסות קמח).

5 מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר משונן (אפשר גם לוותר על הצנתר אם אין לכם). לוחצים בכל פעם מעט תערובת אל סיר עם מים רותחים (מנתקים אותה מהשק בעזרת סכין חדה). מבשלים את הניוקי כ-2 דקות עד שהם צפים. אלו שצפים מוציאים למסננת בעזרת כף מחוררת.

6 מעבירים את הניוקי לצלחת, מוסיפים רוטב ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!