סלט בורגול ופטריות
סלט שהוא ארוחה שלמה - טעימה, בריאה ומשביעה. חצי שעה והוא על השולחן
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 כוס בורגול גס
2 כפות שמן זית
1 חבילה פטריות – מומלץ לערבב פטריות שמפיניון, פטריות פורטבלו ופטריות יער
2 עגבניות
1/2 בצל סגול
8 עלי חסה
2 כפות נענע קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
1 תפוז סחוט
1 לימון סחוט
2 שיני שום פרוסות
1/4 כוס שמן זית
קמצוץ מלח גס
קמצוץ פלפל שחור
1 ענף רוזמרין (עלים בלבד)
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרוטב: מערבבים טוב את כל מרכיבי הרוטב ומוסיפים שמן זית. מניחים לרוטב לעמוד על השיש בזמן שמכינים את הסלט.
2 מכינים את הבורגול: משרים את הבורגול במים רותחים ל-5 דקות או במים קרים ל-20 דקות ומכסים.
3 מסננים את המים ומוסיפים את שמן הזית, כדי לעצור את תהליך הבישול. מעבירים לקערה ומצננים.
4 מרכיבים את הסלט: מוסיפים לקערת הבורגול את הפטריות, העלים והעגבניות. שופכים את רוטב, מערבבים ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
* לאתר של משק ברזילי
>> בואו להירשם לסדנת בישול לשבועות בהנחיית מיטב השפים - ללא תשלום! >> לכל המתכונים לשבועות