אוכל

פתיתים מתוקים

עם פירות יבשים והדרים

אדם עינב ועמי ברעם | חברת אסם| גלובס | פורסם 27/04/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

750 גרם פתיתים (כוכבים או עגולים)

שליש כוס (80 מיליליטר) שמן

1 ליטר מים רותחים

200 גרם פירות יבשים (צימוקים, משמש, שזיפים, תאנים) חתוכים לקוביות

2 כוסות (500 מיליליטר) מיץ תפוזים טבעי

3 כפות (50 מיליליטר) ליקר הדרים (קירסאו או אחר)

חצי כוס סוכר

2 שקיקים סוכר וניל,

פלחי פירות הדר - תפוז, אשכולית, אשכולית אדומה

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הפתיתים ואת השמן בסיר גדול על להבה בינונית. מטגנים 1-2 דקות עד שהפתיתים מזהיבים מעט. 2. מוסיפים את הפירות היבשים, מערבבים ומוסיפים את מיץ התפוזים, הליקר והמים. מערבבים ומוסיפים את הסוכר ואת סוכר הווניל. 3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 10-12 דקות עד שהפתיתים רכים. מעבירים לקעריות הגשה, מוסיפים את פלחי פירות ההדר, ומגישים.