אוכל
צילום׃ מוטי פישביין, הבישול העיראקי של אמא, הוצאת קוראים

קובה תפוחי אדמה במילוי בשר טחון (כְּבֵּה פֵּתֵיתַה)

קובה מיוחדת שנוהגים להכין לקראת חגים ואירועים חגיגיים. כל כך טעים שאין צורך בתוספות

רינה כהן | הבישול העיראקי של אמא, הוצאת קוראים | פורסם 11/06/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 172 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

8 תפוחי אדמה גדולים

4 כפות קמח

1 כף מלח

למילוי:

500 גרם בשר בקר טחון

4 בצלים קצוצים דק

שמן לטיגון

1 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

1/2 כפית בהרט של קובה

1/2 כוס צימוקים קטנים

1 כף שטוחה מלח

לציפוי:

קמח

2 ביצים טרופות

1 כפית שטוחה פפריקה

אופן ההכנה:

1 בסיר גדול עם מים מבשלים את תפוחי האדמה בקליפה, עד שהתרככו. מצננים מעט וקולפים לקערה. מועכים היטב. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים היטב לקבלת בצק חלק.

2 להכנת המילוי, מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד שהזהיב. מוסיפים את התבלינים ואת הבשר ומטגנים כ-10 דקות תוך בחישה, עד שהבשר השחים. מוסיפים את הצימוקים והמלח. מסירים מהאש ומצננים.

3 מחלקים את תערובת תפוחי האדמה לכ-20 כדורים. מרטיבים את כפות הידיים ומשטחים עליהן כדור, מניחים במרכז כף ממילוי הבשר. סוגרים לצורת כדור ומשטחים בכף היד לצורת קובה. מכינים את כל הקובות.

4 טובלים כל קובה משני הצדדים בקמח, מנערים את המיותר ומניחים ברווחים בצלחת, כדי לשמור על הצורה. טובלים בביצים טרופות עם הפפריקה. מטגנים משני הצדדים בשמן חם, עד שהזהיבו.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

 >> כל המתכונים לראש השנה