אוכל
צילום׃ Werner Amann, GettyImages IL

מציות מרוקאיות (רייף)

כעכים פריכים וטעימים שהולכים מצויין עם הקפה

סוזי מרציאנו, בר ששת | null | פורסם 01/04/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 129 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (40 מנות):

כוס שמן
כוס סוכר
כוס וחצי מים/מיץ תפוזים
3 שקיות אבקת אפיה
2 כפות גדושות של שומשום לבן
2 כפות אניס טחון
קילו קמח

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל המרכיבים בקערה כשאת הקמח מוסיפים בהדרגה.

2 לשים לבצק לא קשה, נותנים לו לנוח כ-10 דקות ומחלקים למספר כדורים.

3 מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעלה דק, מיישרים את הצדדים בגלגלת חיתוך לצורת מלבן.

4 חותכים את המלבנים לריבועים ועוברים עם גלגלת פיצה משוננת למציות לאורך כל ריבוע. מניחים על נייר אפיה.

5 מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להשחמה יפה.