צילום׃ Werner Amann, GettyImages IL
מציות מרוקאיות (רייף)
כעכים פריכים וטעימים שהולכים מצויין עם הקפה
סוזי מרציאנו, בר ששת | null
| פורסם 01/04/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (40 מנות):
כוס שמן
כוס סוכר
כוס וחצי מים/מיץ תפוזים
3 שקיות אבקת אפיה
2 כפות גדושות של שומשום לבן
2 כפות אניס טחון
קילו קמח
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל המרכיבים בקערה כשאת הקמח מוסיפים בהדרגה.
2 לשים לבצק לא קשה, נותנים לו לנוח כ-10 דקות ומחלקים למספר כדורים.
3 מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעלה דק, מיישרים את הצדדים בגלגלת חיתוך לצורת מלבן.
4 חותכים את המלבנים לריבועים ועוברים עם גלגלת פיצה משוננת למציות לאורך כל ריבוע. מניחים על נייר אפיה.
5 מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להשחמה יפה.