אוכל
תמונת AVI׃ mako

אשישות וריבות בצל ושום

לביבות עדשים מפנקות לצד ריבות בצל ושום שפשוט יימסו לכם בפה

אבי לוי | מאסטר שף | פורסם 07/06/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

100 גרם עדשים אדומות

100 עדשים שחורות

1 בצל קצוץ מטוגן

מעט כוסברה קצוצה

מעט כמון

מלח

פלפל

שמן לטיגון

לריבת הבצל

2 בצלים פרוסים

כוס סוכר

מעט חמאה לטיגון

לריבת השום

6 שיני שום קלופות

כוס דבש

מעט חמאה לטיגון

אופן ההכנה:

1 מרתיחים את העדשים (כל צבע לחוד).

2 טוחנים את העדשים האדומות.

3 מוסיפים בצל מטוגן ואת העדשים השחורות.

4 מוסיפים את הכוסברה והכמון, מתבלים במלח ופלפל.

5 עושים לביבות מהתערובת ומכניסים לתנור (180 מעלות) למשך חצי שעה.

6 מכינים ריבת בצל: ממיסים את החמאה במחבת ומבשלים את הבצל עם הסוכר במשך 40 דקות על אש נמוכה.

7 מכינים ריבת שום: ממיסים את החמאה במחבת ומבשלים את שיני השום עם הדבש במשך 40 דקות על אש נמוכה.

8 מגישים לצד הלביבות. בתיאבון.