תמונת AVI׃ mako
אשישות וריבות בצל ושום
לביבות עדשים מפנקות לצד ריבות בצל ושום שפשוט יימסו לכם בפה
אבי לוי | מאסטר שף
| פורסם 07/06/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
100 גרם עדשים אדומות
100 עדשים שחורות
1 בצל קצוץ מטוגן
מעט כוסברה קצוצה
מעט כמון
מלח
פלפל
שמן לטיגון
לריבת הבצל
2 בצלים פרוסים
כוס סוכר
מעט חמאה לטיגון
לריבת השום
6 שיני שום קלופות
כוס דבש
מעט חמאה לטיגון
אופן ההכנה:
1 מרתיחים את העדשים (כל צבע לחוד).
2 טוחנים את העדשים האדומות.
3 מוסיפים בצל מטוגן ואת העדשים השחורות.
4 מוסיפים את הכוסברה והכמון, מתבלים במלח ופלפל.
5 עושים לביבות מהתערובת ומכניסים לתנור (180 מעלות) למשך חצי שעה.
6 מכינים ריבת בצל: ממיסים את החמאה במחבת ומבשלים את הבצל עם הסוכר במשך 40 דקות על אש נמוכה.
7 מכינים ריבת שום: ממיסים את החמאה במחבת ומבשלים את שיני השום עם הדבש במשך 40 דקות על אש נמוכה.
8 מגישים לצד הלביבות. בתיאבון.