אוכל
צילום׃ שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים

לביבות תפוח אדמה עם בשר ברוטב טחינה

לביבות שיכולות לשמש גם כמנה עיקרית. הן לא דיאטטיות ואין סיכוי שאי פעם יהיו, אבל יש להן את הטעם הכי מושלם בעולם

אלקנה ביטון | גורמה בפיתה | פורסם 18/05/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3 תפוחי אדמה מגוררים גס

1 בצל חתוך לרצועות

300 גרם בשר בקר טחון

3 שיני שום קצוץ

חצי צרור שמיר קצוץ

חצי צרור כוסברה קצוצה

מלח

פלפל

שמן זית

2 ביצים

3 כפות קמח

 

לטחינה

טחינה גולמית

מיץ מחצי לימון

מעט מים (לפי רמת הסמיכות הרצויה)

מלח

שן שום כתושה

 

אופן ההכנה:

1 סוחטים את הנוזלים מתפוחי האדמה ושמים בקערה.

2 מניחים את כל המרכיבים בקערה, מוסיפים את הביצים, מערבבים ומוסיפים את הקמח בהדרגה עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

3 יוצרים מהתערובת קציצות ומטגנים במעט שמן שחומם מראש.

4 מוציאים מהמחבת ומניחים על נייר סופג.

5 מכינים טחינה מטחינה גולמית, מים, לימון, שום כתוש ומלח.