אוכל
צילום׃ פירגה, טועמים במטבח

מאפינס פירה ופטריות

האדם הסביר, שואלים אותו איך הוא משדרג את הפירה, אומר "עם בצל מטוגן". מישהו קצת יותר הרפתקן אולי יהפוך אותו למאפינס

דנה בר-אל שוורץ | mako | פורסם 14/07/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3 תפוחי אדמה

חלמון ביצה

בצל קצוץ

מעט שמן

כוס וחצי פטריות

כף קמח

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה בלי קליפה עד שהם רכים, ומסננים היטב מנוזלים.

2 מעבירים לקערה ומועכים לפירה גס.

3 מטגנים את הבצל בכפית שמן עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים ביחד שתי דקות.

4 מערבבים את כל המצרכים, ואם צריך מוסיפים עוד כף קמח. טועמים ומוסיפים תבלינים אם חסר.

5 ממלאים תבניות מאפינס מסיליקון בתערובת ואופים כ-30 דקות, או עד שהחלק העליון משחים.

6 מוציאים מהתבנית רק אחרי שהמאפינס מתקררים לגמרי.

>> כל הדרכים לשדרג פירה