צילום׃ פירגה, טועמים במטבח
מאפינס פירה ופטריות
האדם הסביר, שואלים אותו איך הוא משדרג את הפירה, אומר "עם בצל מטוגן". מישהו קצת יותר הרפתקן אולי יהפוך אותו למאפינס
דנה בר-אל שוורץ | mako
| פורסם 14/07/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
3 תפוחי אדמה
חלמון ביצה
בצל קצוץ
מעט שמן
כוס וחצי פטריות
כף קמח
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה בלי קליפה עד שהם רכים, ומסננים היטב מנוזלים.
2 מעבירים לקערה ומועכים לפירה גס.
3 מטגנים את הבצל בכפית שמן עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים ביחד שתי דקות.
4 מערבבים את כל המצרכים, ואם צריך מוסיפים עוד כף קמח. טועמים ומוסיפים תבלינים אם חסר.
5 ממלאים תבניות מאפינס מסיליקון בתערובת ואופים כ-30 דקות, או עד שהחלק העליון משחים.
6 מוציאים מהתבנית רק אחרי שהמאפינס מתקררים לגמרי.