אוכל
צילום׃ giverecipe.com

פנקייק דאבל שוקולד מושחת במיוחד

גם המכורים לשוקולד הקשים ביותר עלולים לחשוש מעט מהמתכון הזה. אבל אנחנו נותנים לכם את מילתנו שמדובר בפנקייקים אווריריים שלא תוכלו להפסיק לזלול

| giverecipe | פורסם 22/02/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 343 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לגנאש:

1/2 כוס שמנת להקצפה 38%

120 גרם שוקולד צ'יפס

לפנקייק:

ביצה בגודל L

3 כפות סוכר

כוס חלב

1/4 כוס שמן חמניות

1/3 1 כוס קמח לבן

4 כפות אבקת קקאו

2 כפיות אבקת אפיה

1/4 כפית מלח

1/4 כוס שוקולד צ'יפס

1/4 כוס פטל טרי (לקישוט)

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הכנת הגנאש על מנת שיספיק להתקרר עד שתסיימו להכין את הפנקייקים. שופכים את השוקולד צ'יפס לתוך קערה. בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחה (מערבבים מדי פעם).

 

2 מוזגים את השמנת החמה על השוקולד צ'יפס ומניחים בצד, בלי לערבב. לאחר 5 דקות טורפים היטב את השוקולד והשמנת עד שנוצר גנאש חלק לגמרי. לא למזוג את הגנאש על הפנקייקים לפני שהוא מגיע לטמפרטורת החדר.

 

3 מכינים את הפנקייק: טורפים היטב ביצה וסוכר בקערה בינונית עד שנוצרת תערובת קרמית. מוסיפים פנימה את החלב והשמן ומערבבים עד שייטמעו היטב.

 

4 מערבבים את החומרים היבשים בקערה ומאחדים בעדינות עם הבלילה רטובה, בלי לערבב יותר מדי. מקפלים פנימה בעדינות את השוקולד צ'יפס.

 

5 מחממים מחבת על אש בינונית ומשמנים במעט שמן חמניות או חמאה. שופכים את הבלילה למחבת, כ-1/4 כוס תערובת לכל פנקייק. מטגנים עד שנוצרות בועות על הצד העליון, זה לוקח כדקה. הופכים את הפנקייק ומטגנים כדקה נוספת.

 

6 מסדרים את הפנקייקים על צלחת ושופכים מעל את הגנאש. ממתינים 3-2 דקות עד שהגנאש יתייצב מעט, מפזרים פטל מעל ומגישים מיד.   

 

למתכון המקורי בבלוג Give Recipe

 

>> הנה מדריך עם הטיפים הכי חשובים להכנת פנקייק מוצלח

>> מתכון לפופקורן עם דבש שימתיק לכם את היום