אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

מרק לחשו - מרק סולת אלג'יראי

מרק סולת סמיך, עשיר ומחמם, עם כוסברה, שום ופפריקה מתוקה

אבי לוי | mako אוכל | פורסם 23/11/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

היום, מרבית האנשים לא יכולים להתחיל את הבוקר בלי קפה. אצל סבא שלי הדברים התנהלו קצת אחרת. סבא היה עובד בניין בחברת סולל בונה המיתולוגית, ורגע לפי שהיה יוצא לעמל יומו סבתי הייתה מגישה לו קערה מהבילה של מרק לחשו – מרק סולת עשיר ומחמם. מצלחת מרק כזו על הבוקר היה סבא שואב את הכוחות לעוד יום עבודה מפרך.

מרכיבים (4 מנות):

רבע כוס שמן קנולה

2 שיני שום, קצוצות היטב

1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה

1 כפית מלח גס

1/2 כפית פלפל שאטה גרוס

4 כוסות מים

1 כוס סולת

צרור כוסברה, שטופה וקצוצה היטב

אופן ההכנה:

1 מחממים את השמן בסיר גדול. מטגנים את השום הקצוץ טיגון עדין מאוד.

2 מוסיפים את התבלינים ומערבבים לקבלת צבע אדמדם. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

3 מוסיפים את הסולת בהדרגה, כף אחרי כף. מערבבים במטרפה עד שכל גרגירי הסולת נעלמים ללא גושים, ורק אז מוסיפים את הכף הבאה. ממשיכים כך עד לרמת הסמיכות הרצויה.

4 מנמיכים את האש, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומשאירים מעט כוסברה טרייה לפיזור מעל המרק. בודקים טעמים ומתבלים במידת הצורך.

5 מעטרים בכוסברה ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!