מרק בצל בסגנון פרסי
הבצל עשיר בפלבנואידים (נוגדי חמצון חזקים המצויים בצמחים) העוזרים לשמור על גוף בריא. בואו להכין ממנו את המעדן הכי חורפי שיש
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
3 כפות שמן זית
5 בצלים גדולים, מקולפים ופרוסים דק
מלח ים, פלפל שחור
1/2 כפית כורכום טחון
1/2 כפית זרעי חילבה
1/2 כפית נענע מיובשת
2 כפות קמח לבן
700 מ"ל (1/2 3 כוסות) ציר עוף, או ציר ירקות
1 מקל קינמון
מיץ מ-1 לימון
1 כפית סוכר
1 חופן קטן של פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר עם תחתית כבדה, על אש בינונית. מוסיפים 2 כפות משמן הזית, את הבצלים ומעט מלח ופלפל. מכסים ונותנים לבצלים להגיר נוזלים במשך 12-15 דקות, עד שהם רכים. מערבבים מדי פעם.
2 כשהבצלים רכים, מסירים את מכסה הסיר ומגבירים מעט את הלהבה.
3 מוסיפים לסיר את התבלינים, הנענע ושארית שמן הזית.
4 מערבבים פנימה לסיר את הקמח, מבשלים במשך 3-4 דקות ומערבבים תכופות.
5 מוסיפים לסיר בהדרגה את הציר תוך כדי ערבוב מהיר, כדי למנוע היווצרות גושים.
6 מוסיפים לסיר את מקל הקינמון, מכסים חלקים ומבשלים ברתיחה עדינה 30-40 דקות.
7 מערבבים פנימה לסיר את מיץ הלימון והסוכר. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מוציאים את מקל הקינמון. מגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה למעלה.