אוכל
צילום׃ ליסה ברבר, תיאבון בריא, פן הוצאה לאור

מרק בצל בסגנון פרסי

הבצל עשיר בפלבנואידים (נוגדי חמצון חזקים המצויים בצמחים) העוזרים לשמור על גוף בריא. בואו להכין ממנו את המעדן הכי חורפי שיש

גורדון רמזי | תיאבון בריא, פן הוצאה לאור | פורסם 02/01/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.6 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

3 כפות שמן זית

5 בצלים גדולים, מקולפים ופרוסים דק

מלח ים, פלפל שחור

1/2 כפית כורכום טחון

1/2 כפית זרעי חילבה

1/2 כפית נענע מיובשת

2 כפות קמח לבן

700 מ"ל (1/2 3 כוסות) ציר עוף, או ציר ירקות

1 מקל קינמון

מיץ מ-1 לימון

1 כפית סוכר

1 חופן קטן של פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר עם תחתית כבדה, על אש בינונית. מוסיפים 2 כפות משמן הזית, את הבצלים ומעט מלח ופלפל. מכסים ונותנים לבצלים להגיר נוזלים במשך 12-15 דקות, עד שהם רכים. מערבבים מדי פעם.

2 כשהבצלים רכים, מסירים את מכסה הסיר ומגבירים מעט את הלהבה.

3 מוסיפים לסיר את התבלינים, הנענע ושארית שמן הזית.

4 מערבבים פנימה לסיר את הקמח, מבשלים במשך 3-4 דקות ומערבבים תכופות.

5 מוסיפים לסיר בהדרגה את הציר תוך כדי ערבוב מהיר, כדי למנוע היווצרות גושים.

6 מוסיפים לסיר את מקל הקינמון, מכסים חלקים ומבשלים ברתיחה עדינה 30-40 דקות.

7 מערבבים פנימה לסיר את מיץ הלימון והסוכר. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. מוציאים את מקל הקינמון. מגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה למעלה.