אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מרק ירקות וגריסים

מרק שהוא ארוחה שלמה – עם נתחים גדולים של ירקות מלאי טעם וגריסים כפחמימה משביעה

| home made | פורסם 23/01/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 111 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כרישות
שורש סלרי
6-8 גבעולי סלרי (כולל עלים)
חצי כרובית בינונית
2 תפו"א קטנים
2 קישואים
כחצי ק"ג דלעת
בטטה בינונית
30 גרם (2 כפות) שמיר
3.5 ליטר מים
0.5 ליטר ציר עוף
מלח, פלפל
סוכר
כורכום
מוסקט
פלפל אנגלי
עלי דפנה
100 גרם גריסים

אופן ההכנה:

1 פורסים את הכרישות לפרוסות דקות וקוצצים את שורש הסלרי. את הכרובית מפרקים לפרחים ואת שאר הירקות חותכים לקוביות בינונית.

2 בסיר גדול מטגנים עם מעט שמן את הבצל ושורש הסלרי.

3 מוסיפים לסיר את יתר הירקות החתוכים (גבעולי סלרי, כרובית, תפו"א, בטטה, קישואים ודלעת) ומאדים ביחד עוד כ2-3 דקות.

4 מוסיפים נוזלים (מים וציר עוף) ותבלינים (למעט השמיר) ומבשלים יחד כ-20 דקות.

5 מוסיפים לסיר את הגריסים וממשיכים לבשל 40 דקות נוספות.

6 שלב חשוב בכל הכנת מרק – טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את השמיר.

>> והנה מרק החומוס של אלקנה