צילום׃ istockphoto
קישואים ממולאים בגבינות ברוטב יוגורט
מנה ראשונה בריאה וטעימה של השף אבי ביטון
אבי ביטון | mako
| פורסם 13/03/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לקישואים ולמילוי
2 קישואים בינוניים
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן
50 גרם גבינה צפתית
50 גרם גבינה צהובה
50 גרם גבינת אמנטל
1 ענף תימין קצוץ
1/2 ענף רוזמרין קצוץ
1/4 כוס שמן זית
1 כף פירורי לחם גדושה
מלח ופלפל
לרוטב
1/2 כוס יוגורט
2 כפות שמן זית
מעט תימין קצוץ
מעט רוזמרין קצוץ
1 שן שום קצוצה
אופן ההכנה:
1 שוטפים היטב את הקישואים וחותכים לחתיכות בגודל של כ-5 ס"מ. 2. מרוקנים כל חתיכה, ויוצרים מעיין כוס קטנטנה. 3. מגרדים את כל הגבינות, מערבבים עם 1/2 מכמות שמן הזית, הבצל המטוגן ופירורי הלחם, וממלאים את הקישואים בתערובת. 4. משמנים את הקישואים במעט שמן זית, ואופים בחום גבוה כ-10 דקות. 5. מכינים את הרוטב: מערבבים את המרכיבים יחד, עד לתערובת אחידה. 6. יוצקים על צלחת מעט מרוטב היוגורט, ומסדרים את הקישואים מעל. ניתן לקשט בקוביות עגבנייה ובצל ירוק.