מרק כרשה, חמציצים וערמונים
מתכון למרק ירוק נפלא על בסיס מרק עוף. פינוק לימי החורף
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
5-4 כרשות עם החלק הירוק
שתי אגודות עלי חמציץ
חצי קילוגרם ערמונים טריים
1.5 ליטרים מרק עוף ביתי מסונן ומחומם
6 כפות שמן זית עדין ועוד 3 כפות
6 שיני שום קצוצות דק
קורט מוסקט מגורר
פלפל לבן גרוס לפי הטעם
100 גרם גבינת פרמזן
מלח ים גס לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 שוטפים וקוצצים היטב את הכרשות. שוטפים וקוצצים גס את עלי החמציץ.
2 חורצים איקס בקליפת הערמונים ומבשלים במים חמים 20-15 דקות וקולפים אותם. זו הדרך הקלה ביותר לקלוף ערמונים לתבשילים.
3 מקפיצים את הכרשות הקצוצות ב-6 כפות שמן זית עד שהן נעשות שקופות. מציפים במרק העוף החם. מוסיפים את עלי החמציץ, מתבלים במלח, במוסקט ובפלפל הלבן לפי הטעם.
4 מוסיפים את הערמונים הקלופים, מביאים לרתיחה עדינה וממשיכים בבישול עוד 15-10 דקות על להבה נמוכה. בינתיים, מחממים מחבת קטנה עם 3 כפות שמן זית ומטגנים בתוכה את שיני השום הקצוצות כ-20 שניות בלבד, עד שריחם עולה.
5 מוסיפים את השום המטוגן לסיר. מערבבים. יוצקים לקערות ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת מלמעלה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!