אוכל
צילום׃ istockphoto

מרק כרשה, חמציצים וערמונים

מתכון למרק ירוק נפלא על בסיס מרק עוף. פינוק לימי החורף

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 28/06/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5-4 כרשות עם החלק הירוק

שתי אגודות עלי חמציץ

חצי קילוגרם ערמונים טריים

1.5 ליטרים מרק עוף ביתי מסונן ומחומם

6 כפות שמן זית עדין ועוד 3 כפות

6 שיני שום קצוצות דק

קורט מוסקט מגורר

פלפל לבן גרוס לפי הטעם

100 גרם גבינת פרמזן

מלח ים גס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1 שוטפים וקוצצים היטב את הכרשות. שוטפים וקוצצים גס את עלי החמציץ.

2 חורצים איקס בקליפת הערמונים ומבשלים במים חמים 20-15 דקות וקולפים אותם. זו הדרך הקלה ביותר לקלוף ערמונים לתבשילים.

3 מקפיצים את הכרשות הקצוצות ב-6 כפות שמן זית עד שהן נעשות שקופות. מציפים במרק העוף החם. מוסיפים את עלי החמציץ, מתבלים במלח, במוסקט ובפלפל הלבן לפי הטעם.

4 מוסיפים את הערמונים הקלופים, מביאים לרתיחה עדינה וממשיכים בבישול עוד 15-10 דקות על להבה נמוכה. בינתיים, מחממים מחבת קטנה עם 3 כפות שמן זית ומטגנים בתוכה את שיני השום הקצוצות כ-20 שניות בלבד, עד שריחם עולה.

5 מוסיפים את השום המטוגן לסיר. מערבבים. יוצקים לקערות ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת מלמעלה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!