צילום׃ SXC
מרק טום ים של מסעדת אויימה
מרק אסייתי נהדר של ירקות ופירות ים
מסעדת אויימה פתח תקווה | יופי של יום
| פורסם 02/02/09
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (8 מנות):
2.5 ליטר מים
3 עגבניות
בצל ירוק
4 שיני שום
שורש ג'ינג'ר
שורש כוסברה
2 כפות סוכר
2 כפות אבקת מרק עוף
כמה ענפי למון גראס
כף רוטב צדפות
כפית וחצי רוטב דגים
פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)
מעט מיץ לימון
10 שרימפס
חופן בייבי קלאמרי
חצי חבילה של אטריות אורז רחבות
אופן ההכנה:
1 בסיר רחב מניחים את העגבניות, הבצל הירוק, השום, למון הגראס שורש הג'ינג'ר ושורש הכוסברה. מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 45 דקות, בתום הבישול מסננים את כל הירקות תוך כדי מעיכה. 2. מתקבל מרק צלול, אותו משיבים לסיר מעל להבה נמוכה ומוסיפים את פירות הים, חלב הקוקוס ואטריות האורז ומבשלים עשר דקות נוספות 3. לפני ההגשה מוסיפים לימון סחוט, גבעול בצל ירוק חתוך לטבעות דקות ועגבניות שרי לקישוט.