צילום׃ istockphoto
מרק אספרגוס וחלב
מרק חלבי קטיפתי ומרענן - מהיר ונפלא
| מועצת הבקר והחלב
| פורסם 01/04/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 שקית אבקת מרק אספרגוס
1 כוס מים רותחים
3 כוסות חלב חם
300 גרם אספרגוס קפוא, או משומר ומסונן
1 מכל שמנת מתוקה
מלח ופלפל
1 כף סוכר
אופן ההכנה:
1 מבשלים את אבקת המרק במים רותחים ובחלב.
2 בינתיים שוברים את קלחי האספרגוס הקפואים לפיסות קטנות ככל האפשר, ומוסיפים מיד לסיר.
3 כשהמרק מגיע לרתיחה, מוסיפים שמנת, מתבלים. לא משמיטים את הסוכר - הוא מוסיף ניגוד מעניין.
4 מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות לפחות בסיר מכוסה, על להבה נמוכה.
5 בוחשים לפרקים, מגישים חם.