אוכל
צילום׃ istockphoto

מרק אספרגוס וחלב

מרק חלבי קטיפתי ומרענן - מהיר ונפלא

| מועצת הבקר והחלב | פורסם 01/04/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 שקית אבקת מרק אספרגוס
1 כוס מים רותחים
3 כוסות חלב חם
300 גרם אספרגוס קפוא, או משומר ומסונן
1 מכל שמנת מתוקה
מלח ופלפל
1 כף סוכר

אופן ההכנה:

1 מבשלים את אבקת המרק במים רותחים ובחלב. 

2 בינתיים שוברים את קלחי האספרגוס הקפואים לפיסות קטנות ככל האפשר, ומוסיפים מיד לסיר. 

3 כשהמרק מגיע לרתיחה, מוסיפים שמנת, מתבלים. לא משמיטים את הסוכר - הוא מוסיף ניגוד מעניין. 

4 מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות לפחות בסיר מכוסה, על להבה נמוכה. 

5 בוחשים לפרקים, מגישים חם.