אוכל
צילום׃ ענבל כבירי, mako אוכל

מרק עדשים כתומות

מרק העדשים הזה הוא המרק האהוב על חיים כהן, ומה שאהוב על חיים כהן אוטומטית נעשה גם אהוב עלינו. מינימום מרכיבים, מעט מאוד עבודה - והתוצאה היא מרק פשוט טוב עם טעמים נהדרים ומדויקים. חיים כהן, נו

חיים כהן | mako אוכל | פורסם 17/01/22 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 1964 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כוסות עדשים כתומות

6 כפות שמן

5-4 שיני שום, כתושות

מלח

פלפל שחור

חצי כפית כמון

1 בצל, חצוי ופרוס לחצאי טבעות

להגשה

לחם לבן

מיץ לימון

אופן ההכנה:

1 בוררים את העדשים ושוטפים היטב במים.

2 שמים 3 כפות מהשמן בסיר, מוסיפים את השום ומחממים כדקה על להבה בינונית, עד שהוא מתרכך, אך לא משחים.

3 מוסיפים את העדשים ו-6 כוסות מים מביאים לרתיחה, מתבלים במלח, בפלפל ובכמון, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות, עד שהעדשים רכות ומתפוררות (אם המרק סמיך מידי, מוסיפים עוד קצת מים רותחים).

4 בינתיים, מחממים היטב 3 כפות השמן הנותרות במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב, אך לא משחים. מוסיפים את הבצל למרק המוכן, ביחד עם השמן שנותר במחבת.

5 פורסים את הלחם לפרוסות עבות. קורעים כל פרוסה לפיסות מניחים בקערית, ויוצקים עליה את המרק. סוחטים מיץ לימון מלמעלה ומגישים.