אוכל
צילום׃ קייטרינג "ארץ גשן-אמנות קולינרית"

מרק ירקות

צבעוניות חגיגית ושלל ירקות במרק מגוון, מזין וטעים

שאול ברדה | קייטרינג "ארץ גשן-אמנות קולינרית" | פורסם 15/09/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 1 79 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 בקבוק מים מינרליים גדול או ליטר וחצי ציר עוף
3 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
2 גמבות חתוכות לקוביות
1 בטטה חתוכה לקוביות
1 תפו"א גדול חתוך לקוביות
1 גזר חתוך לפרוסות עגולות
1 קישוא חתוך לפרוסות עגולות
4 שיני שום קצוצות
1 עגבנייה שלמה
4 גבעולי כרפס
4 גבעולי תימין
6 גבעולי פטרוזיליה
6 גבעולי נענע
5 כפות שמן זית לטיגון
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1 משחימים את הבצל למשך 15 דקות לפחות, לפני כל ירק אחר.2. מוסיפים את הירקות לשלב הטיגון על פי מידת הקושי שלהם; ירקות שורש יטוגנו מעט יותר (פלפלים, גזר, תפו"א, בטטה) ולאחר מכן יטוגנו גם שאר הירקות (קישוא, עגבניות, שום ועשבי תיבול). משך כל הטיגון אמור להימשך כ-15 דקות.

3 מכסים את הירקות במים או ציר העוף ומוסיפים זר קשור של עשבי תיבול (כרפס, פטרוזיליה, תימין ונענע). 

4 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות נוספות. בתום הבישול יש לשלוף את זר עשבי התיבול מהמרק.

5 את ההמלחה העיקרית מבצעים לקראת תום הבישול מכוון שירקות משחררים מליחות בהדרגה במהלך הבישול.

6 להסמכת המרק ניתן להוסיף שתי כפות קמח שמוססנו מראש בכוס מים חמים.