אוכל

קובה במיה של ריקי

מרק עשיר ונפלא

ריקי סינואני | גיל חובב מגיש:המנה של המדינה | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק

1/2 ק"ג סולת
2 כפות קמח
1 כף שמן
1 כפית מלח
מים

למילוי

300 גר' בשר בקר טחון
1 בצל מגורר וסחוט היטב
5 גבעולי כוסברה קצוצים
1 גבעול סלרי עלים קצוץ
מלח
פלפל
1 כפית שמן

למרק

1 בצל חתוך לקוביות בינוניות
מעט שמן לטיגון
1 כוס במיה נקייה
2 גבעולי סלרי עלים קצוצים
1 כוס דלעת חתוכה לקוביות
1/2 סלק מגורר
2 ליטר מים
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
2 כפות רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים היטב בקערה את כל החומרים מלבד המים. מוסיפים בהדרגה מים, תוך כדי לישה, לקבלת בצק אחיד וחלק. מניחים בצד לפחות לעשר דקות. 2. מכינים את המילוי: מערבבים היטב את כל החומרים לקבלת עיסה אחידה. 3. מכינים את המרק: מטגנים בסיר את הבצל בשמן עד שהוא הופך שקוף ורך. מוסיפים את הבמיה, הסלרי, הדלעת והסלק וממשיכים לאדות כחמש דקות נוספות. מוסיפים לסיר את המים, העגבנייה, הרסק והתבלינים ומבשלים לפחות חצי שעה על אש בינונית עד שהירקות רכים. 4. מכינים את כופתאות הקובה: יוצרים כדורים בגודל כדורי פינג-פונג מהבצק. יצרים גומה עמוקה במרכז כל כדור וממלאים בכף גדושה מהמילוי. סוגרים היטב את המילוי בתוך הבצק לצורת כדורים גדולים. 5. מחליקים בזהירות את כדורי הקובה אל המרק הרותח ומבשלים כרבע שעה עד שכדורי הקובה מוכנים. מגישים חם.