מרק מינסטרונה חורפי
כל כך הרבה בריאות בצלחת אחת: המון ירקות, עשבי תיבול, וגם פסטה ושעועית. לא משנה כמה סוער בחוץ - אתם להערב מסודרים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (5 מנות):
2 כפות שמן זית
2 גזרים גדולים, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
1 בצל סגול, חתוך לקוביות של 1 ס"מ
שורש סלרי שלם, קלוף ופרוס דק
1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 שורש כוסברה, חתוך לקוביות קטנות (אפשר להחליף בשורש סלרי או בארטישוק ירושלמי)
2 קישואים בינוניים, חצויים לאורך ופרוסים לחצאי ירח
5 עלי מרווה, קרועים
1/2 כף עלי רוזמרין קצוצים
3 שיני שום, קצוצות דק
1/2 כוס שעועית בובס לבנה, מושרת ללילה במים ומסוננת
4 עגבניות בשלות, מוצקות
2 גבעולי בזיליקום שלמים
מלח
פלפל שחור גרוס
300 גרם פסטה פוסילי מקמח מלא, מבושלת בנפרד ומצוננת במי קרח (100 גרם לפני הבישול)
אופן ההכנה:
1 צורבים בשמן זית על אש גבוהה את הגזרים, עד שהם משחימים.
2 מוסיפים את הבצל, השורשים, הקישואים, המרווה, הרוזמרין הקצוץ והשום וממשיכים לאדות.
3 מוסיפים את השעועית המסוננת, ממלאים מים עד כיסוי ועוד שתי אצבעות ומביאים לרתיחה.
4 אחרי 15-20 דקות, כשהשעועית מבושלת כמעט לחלוטין, מוסיפים את העגבניות, הבזיליקום, המלח והפלפל ומבשלים עוד 5 דקות.
5 מוציאים את גבעולי הבזיליקום, מוסיפים את הפסטה המבושלת, מתקנים תיבול ומורידים מהאש.
* המתכון באדיבות רשת loveat