אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, יחסי ציבור

מרק מינסטרונה חורפי

כל כך הרבה בריאות בצלחת אחת: המון ירקות, עשבי תיבול, וגם פסטה ושעועית. לא משנה כמה סוער בחוץ - אתם להערב מסודרים

רוני בוש | loveat | פורסם 08/12/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.9 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

2 כפות שמן זית

2 גזרים גדולים, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ

1 בצל סגול, חתוך לקוביות של 1 ס"מ

שורש סלרי שלם, קלוף ופרוס דק

1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 שורש כוסברה, חתוך לקוביות קטנות (אפשר להחליף בשורש סלרי או בארטישוק ירושלמי)

2 קישואים בינוניים, חצויים לאורך ופרוסים לחצאי ירח

5 עלי מרווה, קרועים

1/2 כף עלי רוזמרין קצוצים

3 שיני שום, קצוצות דק

1/2 כוס שעועית בובס לבנה, מושרת ללילה במים ומסוננת

4 עגבניות בשלות, מוצקות

2 גבעולי בזיליקום שלמים

מלח

פלפל שחור גרוס

300 גרם פסטה פוסילי מקמח מלא, מבושלת בנפרד ומצוננת במי קרח (100 גרם לפני הבישול)

אופן ההכנה:

1 צורבים בשמן זית על אש גבוהה את הגזרים, עד שהם משחימים.

2 מוסיפים את הבצל, השורשים, הקישואים, המרווה, הרוזמרין הקצוץ והשום וממשיכים לאדות.

3 מוסיפים את השעועית המסוננת, ממלאים מים עד כיסוי ועוד שתי אצבעות ומביאים לרתיחה.

4 אחרי 15-20 דקות, כשהשעועית מבושלת כמעט לחלוטין, מוסיפים את העגבניות, הבזיליקום, המלח והפלפל ומבשלים עוד 5 דקות.

5 מוציאים את גבעולי הבזיליקום, מוסיפים את הפסטה המבושלת, מתקנים תיבול ומורידים מהאש.

* המתכון באדיבות רשת loveat

>> כל מתכוני המרקים