מרק פטריות וגריסים
בוקר חורפי שני ברציפות הוא סיבה מעולה לרוץ למטבח ולהעמיד סיר מרק טוב על הכיריים. ההצעה שלנו: מרק עשיר וסמיך עם טעמי אדמה וחמצמצות רעננה, שנותן יופי של פייט לקרופניק שסבתא שלכם הייתה מכינה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
1 צרור יפה של מנגולד
רבע כוס שמן
1 בצל, קלוף וקצוץ דק
2 כרישות (שלמות), קצוצות ושטופות היטב
4 שיני שום, פרוסות
1 סלסילת פטריות שמפיניון, פרוסות דק
3 גבעולי סלרי, קצוצים (עם העלים)
3 פטריות שיטאקי מיובשות, בלי הרגל, חתוכות לקוביות או מגוררות (לא חובה)
מלח
פלפל שחור גרוס
1 כוס גריסים
אופן ההכנה:
1 מפרידים בין הגבעול הלבן לעלים הירוקים של המנגולד. את העלים חותכים לרוחב לרצועות בעובי 1 ס"מ, ואת הגבעולים קוצצים דק.
2 מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את גבעולי המנגולד, הבצל והכרישה ומטגנים 5 דקות על להבה גבוהה תוך כדי בחישה. מוסיפים את השום, הפטריות הפרוסות והסלרי ומטגנים 2 דקות נוספות.
3 מוסיפים את הפטריות המיובשות ומכסים במים עד לגובה 3 ס"מ מעל הירקות (בערך 10 כוסות, אפשר להשתמש גם בציר ירקות או עוף). מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הגריסים ומביאים לרתיחה.
4 מבשלים מכוסה על אש קטנה כשעה ורבע, עד שהגריסים מתבשלים לחלוטין. מוסיפים פנימה את עלי המנגולד ומבשלים 5 דקות נוספות, עד שהעלים מתרככים אבל נשארים בצבע ירוק בוהק.
5 טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.
6 אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים לפני ההגשה.