אוכל
צילום׃ istockphoto

אגרול וייטנאמי

אגרול וייטנאמי עם רוטב אננס מתוק-חריף

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 27/05/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לבצק

12 עיגולים של בצק אורז
12 עלי חסה טריים ורכים

למילוי

1 צרור קטן של אטריות שעועית מושרות במים חמים כעשר דקות
2 כפות שמן
150 גרם חזה הודו חתוך לרצועות דקות
1 כף רוטב סויה
1 כפית שמן שומשום
2 כפיות ג'ינג'ר
½ כוס עלי נענע טריים
½ כוס עלי כוסברה טריים
1 גזר חתוך לגפרורים
2 בצלים ירוקים חתוכים לגפרורים
1 מלפפון חתוך לגפרורים
1 כוס נבטים טריים

לרוטב

½ כוס אננס טרי או משומר, מרוסק במעבד מזון
4 כפות חומץ יין
4 כפות מים
1 פלפל צ'ילי אדום טרי, מנוקה וקצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
1 כף סוכר
2 כפות רוטב דגים
פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1 בקערה עמוקה מערבבים את שמן השומשום והג'ינג'ר, מניחים בקערה את רצועות ההודו ומשרים כשעה. 2. מחממים שמן במחבת רחבה כשהוא חם מאוד מטגנים את רצועות ההודו כשתי דקות. מסננים מעודפי שמן ומקררים. 3. ממלאים קערה עמוקה במים חמימים וטובלים בהם את עיגול בצק אורז למשך כמה שניות, עד שהעלה מתרכך. מניחים על מגבת מטבח. חוזרים על הפעולה עם כל העלים. 4. מניחים על מחצית עלה האורז, עלה חסה עליו מניחים אטריות שעועית, עליהן מעט פרוסות הודו ועליו ערימה קטנה של נבטים וגפרורי ירקות. 5. מגלגלים את עלה האורז לגליל מהודק ומדביקים את השוליים עם מעט מים. חוזרים על הפעולה עם כל הכמות. 6. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית ומגישים לצד האגרולים.