מרק חרירה אמיתי
מרק מרוקאי בשרי, עשיר וטעים, שיחמם גם את הערב הקפוא ביותר
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (10 מנות):
לסיר של 5 ליטר:
2 בצלים, קצוצים
1 ראש סלרי, קצוץ (שורש ועלים)
שמן לטיגון
500 גרם בקר, רצוי שמן, חתוך לקוביות של 1 ס"מ
3 עצמות מוח
2 כפיות פלפל לבן
1 כפית כורכום
200 גרם גרגירי חומוס, שהושרו למשך הלילה
200 גרם עדשים, שהושרו למשך הלילה
5 עגבניות קלופות, מגוררות
4 ליטר מים
1 זר פטרוזיליה, קצוץ
1 זר כוסברה, קצוץ
2 כפיות מלח
לרביכה:
חצי כוס קמח
כוס מים (או קצת יותר)
מיץ מלימון אחד
2 ביצים
להגשה:
רבעי לימונים
לחם טרי
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל ואת הסלרי 5-10 דקות, עד שהבצל נהיה שקוף.
2 מוסיפים את הבשר, עצמות המוח, התבלינים (חוץ מהמלח), החומוס והעדשים, העגבניות המגוררות והמים.
3 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מדי פעם יש לקפות את הקצף שמצטבר למעלה בעזרת כף מחוררת.
4 מוציאים את עצמות המוח לפני שיתפרקו ומבשלים כחצי שעה נוספת.
5 מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות ומערבבים.
6 מכינים רביכה: מערבבים את הקמח וכוס המים, ומוסיפים את מיץ הלימון והביצים. מערבבים היטב ושופכים לאט לאט לתוך הסיר, תוך כדי בחישה בכף עץ. מוסיפים את עצמות המוח והמלח ומבשלים עוד כ-1/2 שעה, תוך ערבוב מדי פעם. אם רוצים להוסיף אטריות, עושים את זה עכשיו.
7 מוזגים לקערות מרק ומגישים חם עם רבע לימון והרבה לחם טרי.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!