אוכל
צילום׃ רוני בלחסן, יחסי ציבור

מרק חרירה אמיתי

מרק מרוקאי בשרי, עשיר וטעים, שיחמם גם את הערב הקפוא ביותר

אילן סיבוני | יום חדש | פורסם 14/02/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 209 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

לסיר של 5 ליטר:

2 בצלים, קצוצים

1 ראש סלרי, קצוץ (שורש ועלים)

שמן לטיגון

500 גרם בקר, רצוי שמן, חתוך לקוביות של 1 ס"מ

3 עצמות מוח

2 כפיות פלפל לבן

1 כפית כורכום

200 גרם גרגירי חומוס, שהושרו למשך הלילה

200 גרם עדשים, שהושרו למשך הלילה

5 עגבניות קלופות, מגוררות

4 ליטר מים

1 זר פטרוזיליה, קצוץ

1 זר כוסברה, קצוץ

2 כפיות מלח

לרביכה:

חצי כוס קמח

כוס מים (או קצת יותר)

מיץ מלימון אחד

2 ביצים

להגשה:

רבעי לימונים

לחם טרי

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל ואת הסלרי 5-10 דקות, עד שהבצל נהיה שקוף.

2 מוסיפים את הבשר, עצמות המוח, התבלינים (חוץ מהמלח), החומוס והעדשים, העגבניות המגוררות והמים.

3 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מדי פעם יש לקפות את הקצף שמצטבר למעלה בעזרת כף מחוררת.

4 מוציאים את עצמות המוח לפני שיתפרקו ומבשלים כחצי שעה נוספת.

5 מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצות ומערבבים.

6 מכינים רביכה: מערבבים את הקמח וכוס המים, ומוסיפים את מיץ הלימון והביצים. מערבבים היטב ושופכים לאט לאט לתוך הסיר, תוך כדי בחישה בכף עץ. מוסיפים את עצמות המוח והמלח ומבשלים עוד כ-1/2 שעה, תוך ערבוב מדי פעם. אם רוצים להוסיף אטריות, עושים את זה עכשיו.

7 מוזגים לקערות מרק ומגישים חם עם רבע לימון והרבה לחם טרי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!