אוכל
צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה)

מרק בטטה ועדשים כתומות

קערה אחת של המרק הזה היא כל מה שאפשר לבקש מארוחת צהריים להיות: הוא טעים פצצות, הוא משביע מאוד, הוא בריא ברמות והוא מושלם בחימום חוזר. יאללה, אימצנו

חנושה (בת חן שמעיה) | mako | פורסם 19/11/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 75 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-5-6 מנות:

1 כף שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ

2 שיני שום, קצוצות

1 גזר בינוני, קלוף וחתוך גס

2 בטטות גדולות (או 3 בינוניות), קלופות וחתוכות לקוביות

שלושת רבעי כוס עדשים כתומות, שטופות היטב

1 כפית מלח (להמלחה ראשונית, אחר כך מוסיפים לפי הצורך)

רבע כפית פלפל שחור

חצי כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית כמון (לא חובה, אבל מוסיף חמימות)

5 כוסות מים רותחים או ציר ירקות

לימון

אופן ההכנה:

1 מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד הזהבה.

2 מוסיפים את השום, הגזר והבטטות ומטגנים עוד כמה דקות תוך ערבוב.

3 מוסיפים את העדשים הכתומות, התבלינים והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה לבינונית, מכסים את הסיר ומבשלים 25-30 דקות, עד שגם הבטטות וגם העדשים רכות מאוד.

4 טוחנים את המרק בבלנדר מוט. אם המרק סמיך מדי מוסיפים עוד קצת מים.

5 סוחטים פנימה לימון לפי הטעם, מערבבים ומתקנים תיבול. 

הערות

** מומלץ להגיש עם מעט צ'ילי גרוס ו/או פטרוזיליה קצוצה.

** אפשר להוסיף מתיקות עם כפית סילאן טבעי.

** המרק טעים אפילו יותר ביום למחרת, ומצוין אחרי חימום חוזר. 

אנחנו אוהבים סמיך, אבל אפשר גם לדלל (צילום: חנושה (בת חן שמעיה))
אנחנו אוהבים סמיך, אבל אפשר גם לדלל|צילום: חנושה (בת חן שמעיה)
מרק בטטה ועדשים כתומות של חנושה (צילום: חנושה (בת חן שמעיה))
מרק בטטה ועדשים כתומות של חנושה|צילום: חנושה (בת חן שמעיה)

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה