מרק קרם ארטישוק ירושלמי ואפונה ירוקה
במסעדות נוטים לשדך את הארטישוק הירושלמי לשמנת, אנחנו מצאנו שיטה להסמיך את המרק גם בלעדיה. קבלו אותו: קרמי, עשיר, טעים ומשביע - וגם בריא ודל שומן
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות -
מי שאוכל בריא משתדל לאכול כמה שיותר טבעי, כמה שיותר טרי וגם כמה שיותר עונתי. אז לפני שנגמרת העונה של הארטישוק הירושלמי (מתישהו בסביבות מאי) - זה הזמן לשלב אותו במתכון חורפי ובריא. במסעדות בדרך כלל משדכים ארטישוק ירושלמי לשמנת מתוקה. ההצעה שלי היא להכין מרק קרמי, סמיך וטעים בלי טיפה אחת של שמנת - וזאת על ידי הוספת רכיב עמילני כמו תפוח אדמה או דגן (למשל שיבולת שועל), או משהו שומני כמו חלב קוקוס. במרק הזה השתמשתי גם גם וגם, והתוצאה: מרק קרמי, בריא ואפילו דל שומן.
כמה טיפים לרכישה ואחסון של חלב קוקוס: ברשתות השיווק אפשר למצוא מוצרים בשם חלב קוקוס, מי קוקוס, נוזל קוקוס, קרם קוקוס ועוד. כל אלה מופקים מאגוז הקוקוס עצמו, אבל בריכוזים משתנים. חלקם מכילים 4% שומן, וחלקם קרוב ל-30 אחוז. הקפידו לקנות את הנוזל הדל יותר, במתכון הזה הוא ייתן את אותו אפקט כמו השמן. בנוסף, כדאי לרכוש חלב קוקוס ללא חומרים משמרים, למרות שלא תמיד קל למצוא.
מרכיבים :
כפית שמן קוקוס
בצל קצוץ
500 גרם ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך לקוביות
2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
2 שיני שום
2 זוקיני או קישוא, חתוכים לקוביות
רבע שורש פטרוזיליה (לא חובה)
רבע כוס שיבולת שועל
חצי כוס חלב קוקוס (עצה שלי: הקפיאו את מה שנשאר בתבנית של קוביות קרח, לשימושים הבאים)
מעט אגוז מוסקט
מלח
פלפל
2 כוסות אפונה ירוקה קפואה
אופן ההכנה:
1 מחממים כפית שמן קוקוס בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את הארטישוק, תפוחי האדמה, השום, הזוקיני ושורש הפטרוזיליה ומכסים במים.
2 מוסיפים את שיבולת השועל וחלב הקוקוס ומתבלים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות עד שכל הירקות רכים.
3 טוחנים באמצעות מעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
4 מניחים את האפונה הקפואה במסננת ושוטפים תחת מי ברז חמים במשך דקה, מוסיפים למרק ומגישים.
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא
המתכון פורסם במקור ב-21/02/12