אוכל
צילום׃ istockphoto

רול וייטנאמי עם ירקות כבושים ברוטב בוטנים

דפי אורז פריכים במילוי ירקות אסייתי ומתקתק

אורן גירון | עושים בישול, מרכז קולינרי למקצועות הבישול והאפייה | פורסם 25/03/10 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

1 חבילה דפי אורז
מעט עלי חסה חתוכים דק
ברס אגוזי לוז

לירקות

2 יחידות צנון
2 יחידות גזר
1 קולרבי
1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
300 מ"ל חומץ
300 מ"ל מים
80 גרם סוכר

לרוטב

3 כפות חמאת בוטנים
2 כפות מים חמים
2 כפיות שמן שומשום כהה
¼ כוס מירין
3-4 כפות סאקה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית רוטב סויה
כ-1/4 כוס חומץ אורז

אופן ההכנה:

1 להכנת הרולים: ממלאים קערה גדולה במים חמים, טובלים במים דף אחד בכל פעם עד ריכוך. מניחים על מגבת מטבח לחה.

2 להכנת הירקות: חותכים את הירקות בעזרת מנדולינה לג'וליאן. מערבבים בסיר את כל שאר החומרים, מביאים לרתיחה, מסירים מהאש ומוסיפים את הירקות החתוכים. משהים כך לקירור.

3 להכנת הרוטב: מערבבים את חמאת הבוטנים והמים בקערה בינונית, מוסיפים את יתר החומרים בהדרגה, בוחשים היטב ומוסיפים עוד חומץ לפי הטעם. שומרים בצנצנת במקרר.

4 למילוי הרול: על חלקו התחתון של הדף מניחים את הירקות הכבושים, מעל מעט חסה חתוכה ומעל מפזרים ברס אגוזי לוז. מעבירים לצלחת ומכסים במגבת. מכינים עוד רולים באותה צורה, לפי כמות האורחים. אם לא מגישים מיד, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד יממה ומגישים עם הרוטב.

5 להגשה: חוצים כל רול לחצי, יוצקים על צלחת הגשה מהרוטב ומניחים מעל את הרול החצוי.