אוכל
צילום׃ אילן נחום, יחסי ציבור

מרק בשר תימני

לפעמים צריך קצת חוואיג' ועוד תבלינים כדי להקפיץ מרק נחמד למרק מעולה

חיה שיחור | מסעדת באגסי | פורסם 27/01/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 355 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

כף שמן זית

2 בצלים לבנים חתוכים גס

2 שיני שום

2.5 ליטר מים

רבע ליטר ציר בקר

1/2 קילו כתף בקר חתוך לקוביות

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

3 עגבניות מגורדות

1.5 כפות חוואייג' למרק

1/2 כף כורכום

1/2 כף כמון

כף כוסברה יבשה טחונה

3 תפו"א חתוכים לקוביות

להגשה

חילבה

טחינה ירוקה

לחם

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר שמן זית ומטגנים טיגון קל את שיני השום והבצל. מוסיפים 2 ליטר מים ואת ציר הבקר ומביאים לרתיחה.

2 לאחר הרתיחה מוסיפים את הבשר, צרור הכוסברה, צרור הפטרוזיליה והעגבניות ומביאים שוב לרתיחה. לאחר שהמרק רתח בשנית מנמיכים את האש ומוסיפים את התבלינים: הכורכום, החוואייג', הכמון והכוסברה היבשה ומבשלים במשך שעתיים.

3 לאחר שעתיים מוסיפים את תפוחי האדמה עוד 1/2 ליטר מים ומבשלים כעשרים דקות.

מומלץ להגיש עם חילבה, טחינה ירוקה ולחם.