צילום׃ אילן נחום, יחסי ציבור
מרק בשר תימני
לפעמים צריך קצת חוואיג' ועוד תבלינים כדי להקפיץ מרק נחמד למרק מעולה
חיה שיחור | מסעדת באגסי
| פורסם 27/01/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
כף שמן זית
2 בצלים לבנים חתוכים גס
2 שיני שום
2.5 ליטר מים
רבע ליטר ציר בקר
1/2 קילו כתף בקר חתוך לקוביות
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
3 עגבניות מגורדות
1.5 כפות חוואייג' למרק
1/2 כף כורכום
1/2 כף כמון
כף כוסברה יבשה טחונה
3 תפו"א חתוכים לקוביות
להגשה
חילבה
טחינה ירוקה
לחם
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר שמן זית ומטגנים טיגון קל את שיני השום והבצל. מוסיפים 2 ליטר מים ואת ציר הבקר ומביאים לרתיחה.
2 לאחר הרתיחה מוסיפים את הבשר, צרור הכוסברה, צרור הפטרוזיליה והעגבניות ומביאים שוב לרתיחה. לאחר שהמרק רתח בשנית מנמיכים את האש ומוסיפים את התבלינים: הכורכום, החוואייג', הכמון והכוסברה היבשה ומבשלים במשך שעתיים.
3 לאחר שעתיים מוסיפים את תפוחי האדמה עוד 1/2 ליטר מים ומבשלים כעשרים דקות.
מומלץ להגיש עם חילבה, טחינה ירוקה ולחם.