אוכל
צילום׃ פיליפ מטראי

נזיד דלעת וחומוס עם כדורי בשר

נזיד עשיר מחמם וטעים

יניב גור אריה | mako | פורסם 20/11/08 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לנזיד

2 בצלים
1 ק"ג דלעת
1 צרור כוסברה קצוצה
½ כפית קינמון
½ כפית כורכום
1 כוס גרגירי חומוס
1/2 ליטר ציר עוף או מים
שמן זית, מלח ופלפל

לכדורי בשר

½ ק"ג בשר טלה טחון
1 בצל קצוץ דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
1 כפית בהרט
1 ביצה
1 כפית אבקת אפייה
מלח ופלפל

לקישוט

100 גרם גרעיני דלעת
1 כפית סוכר חום
½ כפית פפריקה חריפה
שמן זית

אופן ההכנה:

1 לנזיד: משרים את גרגירי החומוס בהרבה מים ל-24 שעות. מסננים, שוטפים ומבשלים במים טריים כשעה וחצי עד שהגרגירים רכים.2. שומרים גם את מי הבישול. חותכים דלעת לקוביות, משמנים בשמן זית וצולים בתנור חם (200 מעלות) כ-20 דקות.3. מטגנים בצל בשמן זית עד להזהבה עמוקה. מוסיפים את הכוסברה והתבלינים ומטגנים עוד דקה.4. מוסיפים את הדלעת, החומוס (עם המים) וציר העוף ומביאים לרתיחה.5. לכדורי הבשר: מערבבים יחד את כל החומרים, יוצרים כדורים קטנים ומוסיפים לסיר המרק, מבשלים 20 דקות בסיר מכוסה.6. לקישוט: מקפיצים במחבת גרעיני דלעת עם שמן זית, סוכר חום ופפריקה עד להזהבה קלה.7. מוזגים את המרק לצלחות ומפזרים מעל את גרעיני הדלעת המסוכרים.